Ιερό του Θεού Πάνα των Αρκάδων αποκαλύφθηκε στο Ισραήλ

15:23 6/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Ανασκαφές του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χάιφα απεκάλυψαν στην αρχαία ελληνική πόλη Ιππος μια μνημειώδη ρωμαϊκών χρόνων πύλη, η οποία οδηγούσε σε ένα ιερό, αφιερωμένο στη λατρεία του Θεού Πανός των Αρκάδων.

Το νέο αρχαιολογικό εύρημα μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τα προηγούμενα ευρήματα της πόλεως, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr

Αυτά αναφέρει ο συγγραφέας Γ. Λεκάκης στην kontranews και προσθέτει ότι πέρυσι, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια χάλκινη μάσκα του Πανός (1°°-2°° αι.μ.Χ.), ασυνήθιστα

μεγάλη σε σχέση με άλλες παρόμοιες μάσκες του θεού των Ελλήνων. της ιδίας περιόδου.

Ο M.Eisenberg επικεφαλής της αποστολής, εδήλωσε ότι «οι ερευνητές έχουν τώρα μια αφετηρία. που θα τους βοηθήσει να αναζητήσουν απαντήσεις. Τώρα που το σύνολο της πύλης έχει απο-καλυφθεί δεν έχουμε μόνο καλύτερη πληροφόρηση για την μάσκα, αλλά και μια ένδειξη για την λειτουργία της: Κοιτάζοντας την πύλη, οδηyούνταν στο ιερό του Πανός» είπε. Η μάσκα ευρέθη στα ερείπια ενός μεγάλου πέτρινου κτηρίου.

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι η αποκάλυψις του υπολοίπου κτηρίου θα μαρτυρήσει κι άλλα για την μάσκα. Βάσει των ευρημάτων, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αρχική πύλη ήταν ύψους 6,3μ. και πλάτους 3.7μ. περίπου. Το σύνολο του κτηρίου ήταν πιθανόν ακόμα υψηλότερο. Είχε σχεδιασθεί για να κάνει τρομερή εντύπωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα