Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βιάζεται και κάνει λάθη…

11:16 8/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Η σοβαρή ενόχληση που διέκρινε κανείς χθες στα ηγετικά κλιμάκια του Σύριζα, για τις πρωτοβουλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, δεν είχε να κάνει μόνο με την «πατάτα» στην ψηφοφορία περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το πακέτο μέτρων.

Αυτό ήταν η αφορμή.

Αφορούσε όλο το «φέρεσθαι» της νεαρής βουλευτού, το τελευταίο διάστημα.

Κάτι η αίσθηση της υπερβολικής έκθεσής της στα ΜΜΕ, κάτι οι πολύωρες αγορεύσεις της για τη λίστα Λαγκάρντ στην επιτροπή, έχουν αρχίσει να δημιουργούν κάποια μικρά συννεφάκια και έχουν βάλει στο στόμα ορισμένων τη φράση «σα να βιάζεται πολύ»…

Τι σημαίνει, αλήθεια, η φράση «βιάζεται πολύ»; Δεν είναι θεμιτό να προσπαθεί να ξεχωρίσει μιά νέα βουλευτής;

«Ασφαλώς», απαντούν, «αλλά είναι σα να παραπροσπαθεί»…

Επισημαίνουν ιδιαίτερα τη στάση εισαγγελέως που έχει υιοθετήσει στην υπόθεση Λαγκάρντ, εξαφανίζοντας από το πρώτο πλάνο ηγετικά στελέχη (όπως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη).

Δεν είναι τυχαίο, υπογραμμίζουν, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αποσύρει την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία χθες.

Δεν είναι σοβαρή εικόνα για το Κοινοβούλιο να προσπαθούν δυο βουλευτές (η Κωνσταντοπούλου και η Χρυσούλα Γιαταγάνα από του Ανεξάρτητους Έλληνες) να περάσουν την άποψή τους ότι ένα νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι για ένα μικρό διάστημα, μέσα στην αίθουσα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι περισσότεροι από εκείνους της συμπολίτευσης.

Έτσι χάνει τη δεδηλωμένη μια κυβέρνηση»;

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi