Η Ζαλγκίρις «άλωσε» το ΣΕΦ – Πλεονέκτημα έδρας στον ΠΑΟ

09:33 7/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Η «Βασίλισσα» έχασε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζάλγκιρις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και πλέον καλείται να περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Οι Μαδριλένοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μπάμπεργκ και ορισμένοι φίλαθλοί τους φώναξαν υβριστικό σύνθημα στα ελληνικά κατά των «ερυθρολεύκων» αφού έμειναν εκτός τετράδας.

Ο Ολυμπιακός

ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις (86-85) και ο Παναθηναϊκός πλέον έχει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ο Παούλιους Γιανκούνας σκόραρε με φόλοου στα 2.9″ για το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 31 πόντους από τη Ζαλγκίρις στο ημίχρονο, κάνοντας την 4η καλύτερη φετινή του επίδοση στη Euroleague. Το σπουδαιότερο ημίχρονο αμυντικά έγινε κόντρα στην Εφές, εκεί όπου οι Τούρκοι έβαλαν 25, ενώ ο Ολυμπιακός σκόραρε 33.

Στους 30 πόντους σταμάτησαν οι Ρεάλ και Βαλένθια. Οι Μαδριλένοι είδαν τον Ολυμπιακό να προηγείται στο ημίχρονο στο ΣΕΦ (34-30), ενώ το σύνοο του Βιντορέτα έχανε με 30-35 στα πρώτα 20 λεπτά στο ματς της Ισπανίας.

Η Ζαλγκίρις αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16 πόντους διαφορά (57-41, 26’), αντέδρασε και εκμεταλλευόμενη το μικρό rotation του Ολυμπιακού λόγω απουσιών (τραυματίες Πρίντεζης, Παπανικολάου, Τιλί, ΜακΛιν) πήρε τη νίκη στην παράταση με 85-86.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά σε άμυνα κι επίθεση την αναμέτρηση και με πόντους από τα χέρια των Σπανούλη και Τόμπσον βρέθηκαν γρήγορα σε διψήφια διαφορά πόντων (17-6, 7’). Οι φιλοξενούμενοι στην κακή τους βραδιά στην επίθεση, πρόσθεσαν και ένα τρίλεπτο ολιγωρίας στην άμυνα με αποτέλεσμα το 23-8 (9’).

Στην δεύτερη περίοδο οι αλλαγές του Σφαιρόπουλου βρήκαν σκορ και διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδο διψήφιο, αλλά λίγο μετά η άμυνα χειροτέρεψε. Ο Ουάιτ με τον Καβαλιάουσκας ταυτόχρονα στο παρκέ έκαναν ζημιά και η διαφορά έπεσε (32-25, 16’). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βρήκε τρία σερί τρίποντα (Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Μπράουν) και ανέβασε ξανά τη διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί βρήκαν εύκολα καλάθια με τον Τουπάν σε μία προσπάθεια να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, όμως και πάλι τα τρίποντα έδωσαν τη λύση. Ο Σπανούλης μοίραζε κατά συρροή ασίστ και οι Ρόμπερτς, Παπαπέτρου εκτελούσαν (57-41, 26’). Η Ζαλγκίρις όμως δεν έλεγε να τα παρατήσει και με σερί 13 αναπάντητων πόντων μείωσε σε 59-56 (30’).

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ξανά και λόγω του περιορισμένου rotation οι γηπεδούχοι έβγαζαν κούραση στο παρκέ. Ο Μάντζαρης χρησιμοποιώντας το μυαλό του πρόσφερε 4 συνεχόμενους πόντους, αλλά κάτι ανάλογο έκανε κι ο Γιανκούνας στην άλλη πλευρά (65-64, 33’). Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε το παραμικρό μέχρι και το 37’ όπου η Ζαλγκίρις με τρίποντο του Μιλάκνις προηγήθηκε με 71-74. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα αφού στην άμυνα δέχονταν εύκολα καλάθια από το low post, όμως ισοφάρισαν με διαδοχικά καρφώματα των Μιλουτίνοφ και Ουίλτζερ και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καταβεβλημένος, δε μπορούσε να βρει σκορ, αλλά η άμυνα ήταν εκεί. Στο τέλος παράτα άστοχα τρίποντα ο Ουίλτζερ με καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ έδωσε προβάδισμα ενός πόντου (85-84, 8’’ πριν τη λήξη), όμως ο Γιανκούνας έκανε ακριβώς το ίδιο για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 43-31, 59-56, 81-81 (παρ.) 85-86

Η Βαλένθια (12-18) πέτυχε νίκη γοήτρου επί της Μακάμπι (13-17) με 87-84 στο τελευταίο παιχνίδι των δυο ομάδων στην εφετινή Euroleague.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Η Ζαλγκίρις «άλωσε» το ΣΕΦ – Πλεονέκτημα έδρας στον ΠΑΟ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα