Η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε τη συμφωνία-Επίθεση στον Ντιμιτρόφ

15:17 19/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή, οι σκοπιανοί βουλευτές επικύρωσαν τη συμφωνία για την αλλαγή ονόματος της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Συγκεκριμένα η συμφωνία επικυρώθηκε με 69 θετικές ψήφους, έναντι 40 αρνητικών.

Μέλη του εθνικιστικού VMRO επιτέθηκαν κατά του υπουργού Εξωτερικών Νικολάς Ντιμιτρόφ αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών υβρίζοντάς τους ως προδότες, ενώ έξω από τη Βουλή

διαδηλωτές έσκιζαν τη συμφωνία ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενα όνομα έχουμε».

Την αντίδραση των βουλευτών του VMRO προκάλεσε η προτροπή του Νικολάς Ντιμιτρόφ να συντμηθούν οι διαδικασίες και να έχουν τελειώσει όλα έως την Παρασκευή ώστε η συμφωνία να λάβει το τελικό «πράσινο φως» και τελικά να χορηγηθεί ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουγιάρ Οσμάνι, υπογράμμισε ότι η χορήγηση ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι βαρύνουσας σημασίας όχι μόνο για τα Σκόπια αλλά και για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ωστόσο, το κείμενο θα πρέπει να υπογράψει ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα αρνηθεί. Αν συμβεί αυτό η συμφωνία θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και θα πρέπει να περάσει με απόλυτη πλειοψηφία 61 βουλευτών.

Η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε τη συμφωνία-Επίθεση στον Ντιμιτρόφ

The post Η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε τη συμφωνία-Επίθεση στον Ντιμιτρόφ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα