Η Ρωσία απειλεί την Κύπρο: Θα πάρουμε αντίμετρα αν…

18:42 5/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Η Ρωσία απηύθυνε ανοικτή προειδοποίηση στην Κύπρο να μην προωθήσει περαιτέρω τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για το ίδιο το νησί.

Η εκπρόσωπος τού υπουργείου Εξωτερικών

Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι αμερικανική αντιπροσωπεία έχει επιθεωρήσει πιθανές περιοχές για να δημιουργήσει βάσεις και έχει εμπλακεί σε εντατικές συζητήσεις με τη Λευκωσία, για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

«Ο στόχος δεν είναι κρυφός: να αντιμετωπιστεί η ενισχυόμενη ρωσική παρουσία στην περιοχή, δεδομένης της επιτυχούς επιχείρησης του ρωσικού στρατού στη Συρία», ανέφερε η κυρία Ζαχάροβα.

«Τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο. Στη Μόσχα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το αντιρωσικό στοιχείο αυτών των σχεδίων και στην περίπτωση που εφαρμοστούν, θα αναγκαστούμε να λάβουμε αντίμετρα», τόνισε.

The post Η Ρωσία απειλεί την Κύπρο: Θα πάρουμε αντίμετρα αν… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα