Η πρόβλεψη του Βαρουφάκη για το Eurogroup

19:38 15/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Από την Κρήτη όπου βρίσκεται για εκδήλωση του DiEΜ25 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προέβλεψε μία ακόμα αποτυχία για το Eurogroup και προειδοποίησε για μια ακόμα φορά για τον κίνδυνο μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία χρέους:

«Αύριο έχουμε άλλο ένα Eurogroup. Άλλη μια φορά θα αρνηθούν να ελαφρύνουν σοβαρά το αβάστακτο χρέος. Ας καταλάβουμε

κάτι: Το μη βιώσιμο χρέος καθιστά τον δανειστή δουλοκράτη. Ένας υπερχρεωμένος άνθρωπος είναι δούλος των δανειστών του. Ένας υπερχρεωμένος εργαζόμενος είναι σκλάβος του εργοδότη του.

Ένα πτωχευμένο κράτος, που προσποιείται ότι αποπληρώνει τα χρέη του ελέω δανειστών που παίρνουν δισεκατομμύρια από την μία τσέπη τους και τα βάζουν στην άλλη τσέπη τους, την ώρα που εκποιούν την δημόσια περιουσία και ερημώνουν την χώρα, δεν είναι παρά μια αποικία χρέους.

Και όσο υπογράφουμε ό,τι κουρελόχαρτο μας δίνει το Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βίζερ, ο κ. Νταίζελμπλουμ, ένα πράγμα θα γίνεται: Μέρα με την μέρα η χώρα μας θα τείνει να μετατραπεί σ’ένα πανέμορφο, απέραντο παραθαλάσσιο οικόπεδο, στο οποίο θα κτίζονται ακριβά γηροκομεία­‐ θέρετρα για βορειοευρωπαίους συνταξιούχους την ώρα που οι δικοί μας συνταξιούχοι θα κυκλοφορούν σαν φαντάσματα και οι νέοι μας θα έχουν μεταναστεύσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα».

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα