Οι πρώτες δλώσεις της Χίλαρι Κλίντον: Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία

18:47 9/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο ξενοδοχείο New Yorker από σουίτα του οποίου παρακολούθησε την ψηφοφορία λεπτό προς λεπτό η Χίλαρι Κλίντον, εκφωνεί την ομιλία της επισημαίνοντας τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο Πρόεδρος μας, του χρωστάμε μια ευκαιρία… να είμαστε ανοικτόμυαλοι» είπε στην έναρξη της ομιλίας της μετά την ήττα της η Χίλαρι Κλίντον.
Σεβόμαστε το κράτος δικαίου και πρέπει να προασπίσουμε

τις αρχές μας είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Συνεχίζοντας ζήτησε συγγνώμη που δεν κέρδισε την εκλογική αναμέτρηση «για όλες τις αρχές και τις αξίες που μοιραζόμαστε».

«Αντιπροσωπεύετε την καλύτερη Αμερική και το να είμαι υποψήφια σας ήταν η πιο μεγάλη τιμή στη ζωή μου. Ξέρω πόσοο απογοητευμένοι αισθάνεστε γιατί κι εγώ αισθάνομαι το ίδιο».

«Είναι επώδυνο και θα είναι για πολύ καιρό. Αλλά θέλω να θυμάστε το εξής: Η καμπάνια μας δεν ήταν ποτέ για ένα πρόσωπο, ήταν σχετική με το να χτίσουμε μια χώρα που αγαπάμε, και την είδαμε να διχάζεται περισσότερο από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε» είπε η Χίαλρι Κλίντον εμφανώς απογοητευμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενη στις γυναίκες που τη στήριξαν και την πίστεψαν τόνισε ότι ήταν πολύ περήφανη που μπήκε μπροστά γι’ αυτές. «Ξέρω ότι ακόμα δεν φθάσαμε στο υψηλότερο και σκληρότερο σκαλοπάτι αλλά το ξε΄ρω ότι κάποια μέρα κάοιος θα τα κατεφέρει και ίσως είναι και νωρίτερ απαό όσο φαντάζεστε»
Όμως η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε και στα μικρά κοριτσάκια που την παρακολουθούν λέγοντας: «να μην αμφιβάλλετε ποτέ για την αξία σας και ότι αξίζετε κάθε ευκαιρία…να κυνηγάτε τα όνειρά σας»

Ξεχωριστές ευχαριστίες έστειλε στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα όπως και τη Μισέλ Ομπάμα

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: «Πιστεύουμε ότι το αμερικανικό όνειρο είναι αρκετά μεγάλο για όλους, για άνδρες, για γυναίκες, για ομοφυλόφιλους, για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες…Η ευθύνη μας ω ςπολίτες είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί στο να χτίσουμε αυτή την καλύτερη και πιο δυνατή Αμερική που όλοι επιθυμούμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα