Η κυβέρνηση επανεκατέθεσε «κουρεμένη» την τροπολογία για το άσυλο

22:26 15/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αναπτυξιακό νόμο η κυβέρνηση προχώρησε στην επανακατάθεση της επίμαχης τροπολογίας για το προσφυγικό, εν μέσω νέων αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Η νέα «επίμαχη τροπολογία» κατατέθηκε «κουρεμένη» καθώς η χθεσινή είχε το μέγεθος μικρού νομοσχεδίου, αφού αριθμούσε σχεδόν 85 σελίδες. Σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για την πρόσληψη προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, για την χορήγηση επιδόματος σε όλο το προσωπικό της ίδιας υπηρεσίας ύψους

150 ευρώ μηνιαίως, αλλά και η χορήγηση άδειων παραμονής. Έχουν παραμείνει όμως οι ρυθμίσεις που αφορούν διαδικαστικά θέματα λειτουργίας στα Κέντρα Ασύλου, όπως η δυνατότητα λειτουργίας κυλικείων στα κέντρα υποδοχής, αλλά και οι διατάξεις για τη δυνατότητα κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και ανεξαρτήτως ποσού τροποποίησης δημοσίων συμβάσεων για τις υπηρεσίες Ασύλου.

Ωστόσο η επανακατάθεση της τροπολογίας προκάλεσες νέες σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Για εμπαιγμό του κοινοβουλίου έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ και ζήτησε εκ νέου την απόσυρση της.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να δώσει εξηγήσεις, ενώ την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της ρύθμισης, σημειώνοντας τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της. Αναγνώρισε πάντως ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία ήγειρε μέχρι και ζητήματα συνταγματικότητας, είναι θεμιτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα