Η κομπίνα: Εξαφανίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια από κλειστές κυπριακές τράπεζες‏

18:47 26/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Την ώρα που οι Κύπριοι πολίτες στήνονταν στις ουρές έξω από τις κλειστές τράπεζες για να κάνουν ανάληψη μόλις 100 ευρώ από τους λογαριασμούς τους, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «έκαναν φτερά»!

Την αποκάλυψη κάνει το Reuters. Σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωσή των κυπριακών τραπεζών, έγιναν αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού,

καθώς και μεταφορές κεφαλαίων.

Οι μεγάλοι πελάτες των τραπεζών της Κύπρου χρησιμοποίησαν τεχνάσματα για να σηκώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν, ισχυριζόμενοι ότι τα ποσά αυτά προορίζονταν για «ανθρωπιστική βοήθεια», αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών.

«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ό,τι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters που υπογραμμίζει πως μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα