Η φρίκη και ο τρόμος στο πρόσωπο των παιδιών στο Χαλέπι (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

11:46 18/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Η φωτογραφία του 5χρονου Omran δείχνει την φρίκη και τον πόνο που περνάνε ειδικά τα παιδιά στο Χαλέπι της Συρίας και κάνει τον γύρο του κόσμου.

This picture of a wounded Syrian boy captures just a fragment of the horrors of #Aleppo : https://t.co/fzhyOrGJRQ pic.twitter.com/yfO7imauQO

Raf Sanchez (@rafsanchez)

August 17, 2016

Ο μικρούλης Omran Daqneesh είναι τραυματισμένος μέσα στα αίματα μετά από βομβαρδισμούς στην γειτονιά Qaterji, που βρίσκεται στο ελεγχόμενο από τους επαναστάτες ανατολικό Χαλέπι. Η επίθεση έγινε ή από αερομαχητικά του καθεστώτος του Άσαντ ή από αερομαχητικά της Ρωσικής αεροπορίας.

Medics in #Aleppo giving CPR to a child on hospital floor this morning. The little boy died despite their efforts. pic.twitter.com/DugfyiA03l

Raf Sanchez (@rafsanchez) August 18, 2016

Η περιοχή έχει δεχθεί έναν μεγάλο αριθμό αεροπορικών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επανακτήσουν τον έλεγχο στην πόλη από τις επαναστατικές φατρίες. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από ακτιβιστές δείχνει τον Omran να ανασύρεται από ένα σπίτι, καλυμμένος από χώμα και σκόνη, και να μεταφέρεται σε ένα κάθισμα σε ένα ασθενοφόρο, πριν οι διασώστες τον αφήσουν εκεί για να επιστρέψουν στο σημείο του βομβαρδισμού και εντοπίσουν και άλλους τραυματίες. Ο Omran μένει μόνος του στο κάθισμα με βλέμμα κενό, πριν αρχίσει να τρίβει το κεφάλι του που είναι καλυμμένο με αίμα.

Λίγο αργότερα, άλλα δύο παιδιά μεταφέρονται στο ασθενοφόρο. Συνολικά, τέσσερα παιδιά, δύο άντρες και μια γυναίκα, αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν κατά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

These pictures were taken this morning at the M2 hospital in #Aleppo, which has itself been bombed several times pic.twitter.com/RJvEAM2C0t

Raf Sanchez (@rafsanchez) August 18, 2016

Ο Omran μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μ10 στην πόλη. Μια ακόμα φωτογραφία δείχνει το παιδί αφού έχει λάβει την ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο.

«Τι έκανε ο 5χρονος γιος σας σήμερα; O δικός μου έπαιζε μπάλα. Όχι ο Omran. Αυτός ανασυρόταν από τα συντρίμμια μετά από έναν βομβαρδισμό στην Συρία», έγραψε στο Τwitter η Sima Diab.
Η δημοσιογράφος Anne Barnard έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook, «κάποιες φωτογραφίες όμως βγάζουν τη μαμά από μέσα μου.Ιδίως αυτή στην πορτοκαλί καρέκλα. Η έκφραση. Θέλω να τον κάνω μια αγκαλιά».

Το Χαλέπι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο των αεροπορικών επιδρομών και του πολέμου ανάμεσα στους Σύρους αντάρτες και τις ρωσικές δυνάμεις

Keywords
Τυχαία Θέματα