Η Φρανσουάζ εκβίαζε τον Κυρ. Αμοιρίδη με το παιδί

12:45 3/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζουν διαρκώς οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μέσα, ο πρέσβης κρατούσε μυστικό από την 95χρονη Βεροιώτισσα μητέρα του ότι το παιδί του με τη Φρανσουάζ Αμοιρίδη δεν ήταν βιολογικά δικό του. Ο ίδιος γνώριζε ότι δεν ήταν ο φυσικός πατέρας της αλλά αγαπούσε τη μικρή πάρα πολύ.

Όπως αναφέρεται, η Φρανσουάζ εκβίαζε τον Αμοιρίδη ότι αν δεν του έδινε χρήματα, θα σπίλωνε την εικόνα του αποκτώντας παιδί με τον Βραζιλιάνο εραστή της. Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα, το κίνητρο της χήρας ήταν οικονομικό καθώς η Φρανσουάζ ήθελε να βάλει στο χέρι την περιουσία του πρέσβη και να την απολαύσει με τον εραστή της. Λέγεται ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης διατηρούσε στην Ελλάδα θυρίδα όπου φύλασσε συμβόλαια και οικονομίες.

Στο μεταξύ, η χήρα ακόμη προσπαθεί να φορτώσει το έγκλημα στον εραστή της ισχυριζόμενη ότι είναι αθώα, αν και ο ανιψιός του Μορέιρα κατέθεσε πως αυτή είναι ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας. Μάλιστα, φέρεται να τον απείλησε ακόμη και με τη ζωή του αν μιλούσε, του υποσχέθηκε 25.000 δολάρια για να συμμετάσχει στον φόνο, ενώ του απέκρυψε την ιδιότητα του συζύγου της.

Όπως αναφέρει η βραζιλιάνικη Globo, ο Εδουάρδο Μορέιρα ντε Μέλο, η Φρανσουάζ του είπε: «Αν τολμήσεις και μιλήσεις στην αστυνομία θα έχεις το ίδιο τέλος με τον πρέσβη».

Η κατάθεση του Εδουάρδο στοιχειοθετεί συμμετοχή της Φρανσουάζ στο έγκλημα. Ο διάλογος ανάμεσα στη Φρανσουάζ και τον Εδουάρδο φέρεται να έγινε στις 26/12/2016. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης έπεσε νεκρός λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του στη Νόβα Ιγκουάσου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι Ελληνες αξιωματικοί αναφέρουν πως έχουν στενή συνεργασία με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους παρέχουν πλήρη και ακριβή ενημέρωση. Δεδομένα της προανάκρισης και της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, θα διαβιβάσουν οι βραζιλιάνικες Αρχές στην Ελλάδα.

Αυτά τα στοιχεία θα υποβληθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος για να ερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του πρέσβη, η οποία είχε ανατεθεί στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια, θα υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου οι δικαστικές Αρχές της Βραζιλίας να διαβιβάσουν τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα