Η Ελλάδα ανήκει …πού ;

17:56 16/7/2013 - Πηγή: Aixmi

Επιτέλους , η Ελλάδα που δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες, ανήκει στη Δύση ή στη… βαθιά Ανατολή ; Ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει διακηρύξει την ισοτιμία των γλωσσών, καθιερώνοντας το «Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών» το 2001; Ασφαλώς όχι. Δύο γλώσσες, η Ιταλική και η Ισπανική έχουν ήδη απαξιωθεί έναντι των άλλων γλωσσών της Ευρώπης, καθώς δεν εντάσσονται στις κατ’ επιλογήν διδασκόμενες, σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Χθες έπεσαν ξαφνικά και τα

τελευταία ερείσματα των δύο αυτών γλωσσών : καταργούνται οι ειδικότητες ΠΕ34 της Ιταλικής και ΠΕ40 της Ισπανικής και μαζί τους οι ελάχιστες οργανικές θέσεις του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε …ένδειξη αλληλεγγύης προς τις χώρες του Νότου!

Σύμφωνα, βέβαια, με την τακτική που ακολουθείται το τελευταίο «μνημονιακό» διάστημα, οι κλάδοι εργαζομένων εξευτελίζονται πριν καταργηθούν. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, καταργήθηκαν διαμιάς. Και στη συνέχεια θα έρθει ομαλά, κατά το δαιμόνιο σχέδιο Β της…θεάς ΑΘΗΝΑΣ, η συγχώνευση – που αποτράπηκε πριν λίγους μήνες – των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών των Πανεπιστημίων.

Μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, το «μαύρο» της Ιταλικής και Ισπανικής είναι πιο… εύπεπτο και συνεχίζουμε να καταπίνουμε μέχρι να μην μείνει ούτε σάλιο !

*Καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, τ.Πρόεδρος και Διευθύντρια Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ.Ειδική Γραμματέας ΥΠΕΠΘ

Keywords
Τυχαία Θέματα