Η μάνα «καθαρίζει» στον έλεγχο μεταμφιεσμένων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ

16:38 8/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Αρχές Αυγούστου, σε τουριστική περιοχή της Ελλάδας. Ιδιοκτήτρια καταστήματος που πουλάει τοπικά βιολογικά προϊόντα δέχεται τηλεφώνημα από παρακείμενο εστιατόριο.

«Είναι εδώ ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Δύο γυναίκες, γύρω στα 35 με 40, καστανές, η μία φοράει ροζ φούστα και λευκό φανελάκι, η άλλη μπλε βερμούδα και κόκκινη μπλούζα.

Πρόσεχε, όπου να ναι θα περάσουν και από εσένα«, πέφτει «σύρμα».

Το κατάστημα με τα βιολογικά είναι γεμάτο από τουρίστες, Έλληνες και ξένους. Η νεαρή ιδιοκτήτρια αγχώνεται, τηλεφωνεί στη μαμά της που πίνει καφέ κάπου εκεί κοντά και της ζητάει να έρθει για ενισχύσεις. Καταφτάνει η σωσίας της Σαπφούς Νοταρά, στο πιο ξανθό και αδύνατο, έτοιμοι να μπουρλοτιάσει τους ελεγκτές.

«Πούν’ τοι;», ρωτάει την κόρη της, βέβαιη πως ψυθιρίζει, αλλά η ερώτηση φτάνει στα αυτιά και του τελευταίου πελάτη που βρίσκεται στην είσοδο.

Η ανάστατη κόρη δίνει εν συντομία την περιγραφή των γυναικών και τη στιγμή που την ολοκληρώνει, μπουκάρουν στο μαγαζί οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, ντυμένες «ανέμελες τουρίστριες». Κάνουν ότι ρίχνουν μια ματιά στα προϊόντα και τελικά αγοράζουν ένα βαζάκι Κρίταμο. Πλησιάζουν στο ταμείο και το δίνουν στη μάνα-Σαπφώ Νοταρά.

«4,45«, τους λέει αυτή και το χτυπάει στην ταμειακή μηχανή με ταχύτητα που θα ζήλευε κι ο αμερικανός που νίκησε τον Μπολτ (σημ.: για εμένα ο τύπος αυτός έτσι θα μείνει στη μνήμη μου, το ονοματάκι του μου ειναι αδιάφορο).

«Αχ, δεν χρειαζόταν να κόψετε απόδειξη για ένα τόσο μικρό ποσό», λέει τάχα μου στενοχωρημένη η μία εκ των ελεγκτών.

«Μα τι λέτε! Εμείς κόβουμε απόδειξη και για ένα λεπτό. Πάνω από όλα βάζουμε την σωτηρία του κράτους. Αφού δεν τη βάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστάνε εκατομμύρια αλλά δεν τους ενοχλεί κανείς, αφού δεν τη βάζουν οι απατεώνες που πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους και ανοίγουν άλλες αλλάζοντας απλώς επωνυμία, αφού δεν τη βάζουν οι μιζαδόροι που κάνουν τα μπάνια τους στις ιδιωτικές πισίνες, την βάζουμε εμείς. Από αυτό το βαζάκι κρίταμο περνάει η ανάπτυξη της Ελλάδας, μαντάμ», βγάζει έναν αριστοτεχνικό λόγο η μάνα-μπουρλοτιέρισσα.

Και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι εφοριακοί τους ρίχνει την χαριστική βολή. «Αφήστε που κυκλοφορούν και κάτι τύπισσες από το ΣΔΟΕ που παριστάνουν τις τουρίστριες. Ευτυχώς που με έχουν ειδοποιήσει οι συνάδελφοι πώς είναι εμφανισιακά για να τις αναγνωρίσω. Δύο άσχημες μαυριδερές, μια κοντή και μια ψηλή ξερακιανή, από αυτές που έχουν να πάνε με άντρα από την εποχή που λεφτά υπήρχαν, μου είπαν ότι είναι. Αχ, η στερημένη ερωτικά γυναίκα φαίνεται από χιλιόμετρα«, ολοκληρώνει κλείνοντας πονηρά το μάτι και αποχαιρετάει τις εμβρόνητες υπαλλήλους του ΣΔΟΕ δίνοντας τους την ευχή «καλοφάγωτο το κρίταμο«.

Το περιστατικό μου το περιέγραψε ο βαφτισιμιός της ιδιοκτήτριας, με μόνη παράκληση να μην αναφέρω την περιοχή που έγινε ο έλεγχος, για ευνόητους λόγους.

«Μόνο να βλέπατε τα μούτρα τους, κυρία Μαρία! Χαλάλι όλες οι αποδείξεις που κόψαμε εκείνη τη μέρα. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση που σου μαυρίζει την ψυχή, διασκέδασέ την, που είπε και η νονά μου«, ήταν το σχόλιό του.

thisismarias.com

Follow me on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα