Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε!

15:26 16/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Το debate επέτυχε, η έλλειψη πολιτικής παρέμεινε και ο λαός περιμένει την εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου – συμφωνίας , όπως συμφέρει στο κάθε κόμμα να λέγεται…Το debate σε σύγκριση με το προηγούμενο επέτυχε, γιατί με τις καίριες, αν και συγκρατημένες, ερωτήσεις των δημοσιογράφων έδωσε την ευκαιρία στους δύο μονομάχους να αναπτύξουν τη στρατηγική τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Δυστυχώς, όμως, ούτε στρατηγική υπήρξε ούτε και διάλογος εποικοδομητικός έγινε, και αυτό το έλλειμμα δεν οφείλεται

στην οργάνωση του debate αλλά στους πολιτικούς, που χωρίς όραμα και προοπτική, χωρίς πολιτική ζητούν απεγνωσμένα την ψήφο του ελληνικού λαού. Το debate επιβίωσε, η πολιτική… απεβίωσε και ο πολίτης μαζί της! Συμφώνησαν ότι συμφωνούν στην εφαρμογή μιας συμφωνίας, που έχει ήδη κλείσει ανητικά για τα περισσότερα θέματα που αφορούν την επιβίωση των πολιτών μεταξύ των οποίων και για τη σταδιακή κατάργηση των συντάξεων.

Δεν κατάφεραν να πουν μια κουβέντα για το πιο σημαντικό και σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας , το μεταναστευτικό, ισχυριζόμενοι παράλληλα ότι η ειλικρίνειά τους δεν τους επιτρέπει να δώσουν υποσχέσεις. Ελλείψει , λοιπόν, όλων αυτών περιορίστηκαν στη γλώσσα του σώματος, γιατί η γλώσσα του στόματος …δεν λαλούσε! Ψηλός – κοντός, έγνοια και των δύο μονομάχων ήταν να αναδείξουν την προσωπικότητα, τα προσόντα και την ικανότητά τους για πρωθυπουργία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ρίξει όλα τα βαρίδια στο αμαρτωλό παρελθόν που εκπροσωπούσε γι’ αυτόν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο τελευταίος να αποδομήσει την προσωπικότητα του Αλέξη, που αναμφίβολα αποτελεί το …όλον κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Οι δύο μονομάχοι, με προκαθορισμένες φράσεις και χαρακτηρισμούς, επέτυχαν να δώσουν ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του για …τον εαυτό του. Ο Αλέξης μάς είπε ότι ήρθε για να μείνει , για να ολοκληρώσει το όραμά του , και ο Βαγγέλης ότι μπήκε στον αγώνα για να βγει πρωθυπουργός ή τουλάχιστον να μείνει αρχηγός.

Οι δύο μονομάχοι εφηύραν έναν νέο τρόπο του «διαλέγεσθαι», που ξεπερνά κάθε κανόνα διαλεκτικής . Ο πολίτης όμως ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών . Οι μονομάχοι, λοιπόν, γνωρίζοντας ότι η νίκη τους θα είναι πύρρεια αν δεν συνεργαστούν με τις άλλες δυνάμεις, υποσχέθηκαν και οι δύο ότι θα συνεργαστούν για μη γίνουν και άλλες εκλογές. Το πώς και με ποιους παραμένει η έκπληξη των εκλογών, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο βαδίζουν… «έτσι χωρίς πρόγραμμα» και όπου τους πάει το τσουνάμι του μνημονίου.

Οι δύο μονομάχοι απευθύνθηκαν κυρίως στους αναποφάσιστους, καθώς αυτοί θα καθορίσουν το προβάδισμα του ενός ή του άλλου. Και τι θα κάνουν, άραγε, οι αναποφάσιστοι ; Μάλλον θα ανακαθίσουν στην πολυθρόνα τους για να…σκεφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα