Η Δανία η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο – 99η η Ελλάδα στις 157

12:36 16/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Δανία βρίσκεται στην κορυφή… ευτυχίας σύμφωνα με λίστα που περιλαμβάνει τις ευτυχέστερες χώρες. Αυτό το έτος η Δανία υποσκέλισε την Ελβετία από την πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ στις τελευταίες θέσεις κατατάσσονται οι Συρία, Αφγανιστάν και οκτώ χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Τις δέκα πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν φέτος η Δανία, η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Τις τελευταίες

δέκα θέσεις καταλαμβάνουν η Μαδαγασκάρη, η Τανζανία, η Λιβερία, η Γουινέα, η Ρουάντα, το Μπενίν, το Αφγανιστάν, το Τόγκο, η Συρία και το Μπουρούντι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη 13η θέση, το Ηνωμένο Βασίλειο στην 23η, η Γαλλία στην 32η, η Ιταλία στην 50ή και η Ελλάδα στην 99η θέση σε έναν κατάλογο 157 χωρών.

Η έκθεση, που δημοσιεύεται για τέταρτη χρονιά, κατατάσσει 157 χώρες βάσει του επιπέδου ευτυχίας χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και το προσδόκιμο υγιούς ζωής, αλλά και το να έχει κανείς κάποιον για να στηριχθεί, καθώς και τον βαθμό της διαφθοράς στη διακυβέρνηση και την επιχειρηματικότητα.

Η πρώτη έκθεση δημοσιεύθηκε το 2012 για να υποστηρίξει διάσκεψη του ΟΗΕ για την Ευτυχία και την Ευημερία. Πέντε χώρες και περιοχές – το Μπουτάν, το Εκουαδόρ, η Σκωτία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Βενεζουέλα- έχουν πλέον ορίσει υπουργούς Ευτυχίας.

Η έκθεση του 2016 δείχνει ότι τρεις χώρες ιδιαίτερα, η Ιρλανδία, η Ισλανδία και η Ιαπωνία, κατόρθωσαν να διατηρήσουν τις θέσεις τους παρά τους κραδασμούς από τις συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα