Η Άννα υπέρ Παπαδήμου (και νέου κόμματος;)‏

17:55 26/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Ακούγοντας κάποιος προσεκτικά όσα λέει το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός (σημερινού) ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να την εκφράζει πλέον ελάχιστα.

Μάλλον σε ένα νέο κόμμα, με μεταρρυθμιστική πολιτική και μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη -ένα κλασσικό Σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα, δηλαδή- φαίνεται να σκέφτεται τον εαυτό της.

Με στελέχη απ’ το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική

Αριστερά.

Με ποιον αρχηγό;

Την ιδια;

Τον Λουκά Παπαδήμο, ίσως;

Η ίδια δημοσίως λέει ότι δεν πρέπει να αναμειγνύεται το όνομά του νυν πρωθυπουργου σε σενάρια ίδρυσης νέου κόμματος. Έτσι κι αλλιώς, όμως, δε βλέπει ποιος θα μπρούσε να είναι καταλληλότερος πηδαλιούχος από εκείνον, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Διαβάστε τι απαντά στη Realnews, σε ερώτηση του Βασίλη Σκουρή για τον αν βλέπει την ίδρυση μεταρρυθμιστικού κόμματος υπό τον Παπαδήμο.

«Η συνεισφορά του Λουκά Παπαδήμου είναι ανεκτίμητη, αν σκεφτείτε μόνο πότε και υπό ποιες συνθήκες ανέλαβε και πόσο συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης. Θα ήθελα, όμως, να βγάλω τον πρωθυπουργό έξω από μιά τέτοια συζήτηση. Θεωρώ πιθανό ένα πολιτικό «μπιγκ μπανγκ», μέσα από το οποίο θα γεννηθεί η ισχυρή έκφραση και εκπροσώπηση της Ελλάδας των δυνατοτήτων, αντί της Ελλάδας των αδυναμιών«.

Διαβάστε, επίσης, πώς προτείνει ξανά Παπαδήμο για πρωθυπουργό, αν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές. Με την απάντησή της καταγράφει πλήρη διαφωνία με την εκτίμηση του Ανδρέα Λοβέρδου για πιθανότατο εκλογικό προβάδισμα της ΝΔ και ενδεχόμενο πρωθυπουργοποίησης Σαμαρά.

«Κανένα αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται, ούτε η σειρά των κομμάτων. Εφόσον προκύψει συνεργασία κομμάτων δεν θεωρώ ότι προσφέρει η αλλαγή πρωθυπουργού«.

Όσο για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, αποφεύγει να πάρει θέση. Σαν να μην έχει σημασία το πρόσωπο. Αρκείται απλώς να δηλώσει ότι δε μπορεί τώρα να γίνει συζήτηση και … αλλάζει θέμα.

Διαβάστε:

«Δε μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τη διαδοχή και, μάλιστα, με υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών που βρίσκεται στο διεθνές επίκεντρο των διαπραγματεύσεων και με τεράστιο και κατεπείγον έργο στα χέρια του«..

Keywords
Τυχαία Θέματα