Η αί

16:37 6/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Αν προσέξει κανείς τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse για το Action24 θα σχηματίσει πολύ διαφορετική γνώμη από εκείνη που αναδεικνύει η πρώτη ανάγνωσή της. Βεβαίως, όσα ακολουθούν αφορούν το σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο τους νεοδημοκράτες -ειδικά εκείνους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν την Κυριακή. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να εκληφθούν ως πρόκριμα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης προηγείται με 16 μονάδες (46% έναντι 30%) στην “παράσταση νίκης» – στην αίσθηση, δηλαδή, που έχει ο κόσμος για

το ποιος θα νικήσει. Πράγμα απολύτως λογικό, όχι μόνο γιατί στον πρώτο γύρο επικράτησε με 11 μονάδες διαφορά, αλλά και γιατί έχει στο πλευρό του τον Κώστα Καραμανλή και την πλειοψηφία των βουλευτών. Σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι ένας στους τέσσερις δεν έχει ακόμη διαμορφώσει γνώμη.

Προβάδισμα έχει, ακόμη, στο ερώτημα “ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του κόμματος» με 10 μονάδες (36% έναντι 26%). Επίσης, απολύτως λογικό, αφού τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος βρίσκονται στο πλευρό του.

Ωστόσο, η διατήρηση της ενότητας του κόμματος αποτελεί το πρώτο κριτήριο αξιολόγησης μόνο για το 13% του κόμματος. Αντίθετα, πολύ ψηλότερα βρίσκονται τα κριτήρια στα οποία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, θεωρείται καταλληλότερος να επιτύχει την ανανέωση της ΝΔ, με διαφορά 15 μονάδων (38% έναντι 23%). Το κριτήριο αυτό αξιολογεί ως πρώτο το 20%.

Καταλληλότερος θεωρείται και στο ερώτημα “ποιος μπορεί να διευρύνει περισσότερο τα όρια της ΝΔ“, με 14 μονάδες διαφορά (37% έναντι 23%). Το κριτήριο αυτό αξιολογείται ως πρώτο από το 19%.

Καταλληλότερος θεωρείται και για την άσκηση καλύτερης αντιπολίτευσης, με 11 μονάδες διαφορά (36% έναντι 25%).

Καταλληλότερος θεωρείται και στο ερώτημα “ποιος από τους δύο μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη και να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός“, με διαφορά 10 μονάδων (31% έναντι 21%). Το 16% το αξιολογεί ως πρώτο κριτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα