Η NASA αναζητεί υπεύθυνο… πλανητικής προστασίας – Αστρο…νομικός ο μισθός

10:07 3/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Υπεύθυνο να… διώχνει εξωγήινους ή να εμποδίζει δυνητικά επικίνδυνους μικροοργανισμούς να φθάσουν στη Γη αναζητεί μέσω αγγελίας, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), που μάλιστα προσφέρει και γενναιόδωρες απολαβές 124.400 έως 187.000 δολαρίων!.

Αντικείμενο του υπεύθυνου πλανητικής προστασίας, όπως τιτλοφορείται η δουλειά, θα είναι κυρίως «να αποτρέψει τη βιολογική μόλυνση στη διάρκεια της ανθρώπινης και ρομποτικής διαστημικής εξερεύνησης»,δηλαδή να μη φθάσουν στη Γη τυχόν εξωγήινοι και δυνητικά

επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, αλλά και να μην συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή άλλοι πλανήτες ή δορυφόροι τους να μην μολυνθούν από γήινα μικρόβια που θα έχουν μεταφερθεί από διαστημικά σκάφη ή αστροναύτες. Για προστασία από πιο μεγάλα και νοήμονα εξωγήινα όντα δεν γίνεται λόγος – προς το παρόν.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο φυσικού, μηχανικού ή μαθηματικού και επίσης να διαθέτουν διαβάθμιση για θέματα εθνικής ασφαλείας. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από πολίτες των ΗΠΑ έως τα μέσα Αυγούστου και η ανάληψη της θέσης θα είναι αρχικά για μια τριετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα