Γλέζος: Είχα υποχρέωση να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη ιδιωτικά

19:19 1/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Το βράδυ της Τρίτης στο κατώφλι του σπιτιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε ο Μανόλης Γλέζος κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο κι ένα γράμμα. Ήταν ο τρόπος του να αποχαιρετίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ήθελε να το κάνει ιδιωτικά.

Το γράμμα ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε ότι «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος έστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Και συνέχιζε: «Πιστός

στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής» έγραφε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η κίνησή του αυτή σχολιάσθηκε και ο ίδιος ο κ. Γλέζος θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση μέσω του blog της Κίνησης Ενεργών Πολιτών.

Στην ανάρτησή του υπό τον τίτλο «Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρει: «Από την “παρέα” που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυο. Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του».

Και προσθέτει πως «όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής. Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου. Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα