Γκολ έπειτα από… 11 χρόνια για τον Ρούνεϊ

13:09 18/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο «Ανφιλντ» από το 2005 (!) και χάρη σε αυτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε χθες της Λίβερπουλ με 1-0, στο κλασικό ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Με το τέρμα αυτό ο 30χρονος Αγγλος φορ έφτασε τα 176 (στο πρωτάθλημα) με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ

για λογαριασμό μίας ομάδας στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, παραλαμβάνοντας το ρεκόρ από τον Τιερί Ανρί (175 γκολ με την Αρσεναλ).

«Δεν ήξερα για το ρεκόρ, αλλά το να πετυχαίνω γκολ στο »Ανφιλντ» έπειτα από τόσα χρόνια και μάλιστα αυτό το γκολ να είναι το νικητήριο, είναι από μόνα τους σπουδαία γεγονότα που μου δίνουν ιδιαίτερη χαρά», δήλωσε ο Ρούνεϊ, που ως οπαδός και πρώην παίχτης της Εβερτον έχει επιπλέον λόγους να αισθάνεται χαρούμενος.

Η ρέντα του Φαν Χάαλ με αντίπαλο τη Λίβερπουλ πιστοποιήθηκε χθες, καθώς ο Ρούνεϊ ευστόχησε (στο 78′) στη μοναδική τελική εντός στόχου προσπάθεια της ομάδας του σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο ματς του α’ γύρου η Γιουνάιτεντ είχε νικήσει με 3-1 αξιοποιώντας και τις τρεις τελικές εντός στόχου προσπάθειές της! Ωστόσο ο 62χρονος Ολλανδός δεν μίλησε για ρέντα, ενώ υποβάθμισε τη συμβολή του γκολκίπερ του Νταβίδ δε Χέα, που κράτησε όρθια τη Γιουνάιτεντ με σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Ρομπέρτο Φιρμίνο και Εμρέ Τσαν.

«Οταν νικάς τη Λίβερπουλ, είναι πολύ καλό για τους οπαδούς αλλά και για τη θέση μας στη βαθμολογία. Κάναμε μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι ο Δε Χέα έκανε πολλά. Δύο-τρεις αποκρούσεις χρειάστηκε να κάνει και γι’ αυτό τον λόγο παίζει ο τερματοφύλακας. Ηταν πολύ καλός, αλλά δεν χρειάστηκε να κάνει φανταστικά πράγματα όπως σε άλλα παιχνίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα