Γκάλμπρεϊθ: Οι Έλληνες να επεξεργαστούν οι ίδιοι απάντηση για το τι θα κάνουν με το ευρώ

12:47 12/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι Έλληνες πρέπει να επεξεργαστούν οι ίδιοι μια απάντηση στο τι θα κάνουν με το ευρώ και με την Ευρώπη, λέει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Κένεθ Γκάλμπρεϊθ , καθηγητής στο Lyndon B. Johnson School of Public Affairs και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ανώτερος συνεργάτης στο Levy Economics Institute του Bard College και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του World

Economics Association.

Γιος ενός από τους σημαντικότερους οικονομολόγους του 20ού αιώνα, κεντρική μορφή σήμερα μεταξύ των Κεϋνσιανών οικονομολόγων παγκοσμίως, ο Γκάλμπρεϊθ διακρίθηκε για τις μελέτες του πάνω στην ανισότητα, ενώ είδε τις ιδέες του να έχουν αυξανόμενη απήχηση διεθνώς, και μεταξύ των ασκούντων οικονομική πολιτική, μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το 2008. Γνώρισε επίσης καλά τα ελληνικά προβλήματα μέσω της σχέσης που ανέπτυξε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Δριμύς επικριτής μιας μεταβαλλόμενης όλο και περισσότερο σε «ληστρική» ιθύνουσας τάξης των ΗΠΑ και των οικονομολόγων που τη στηρίζουν, δεν παύει, όπως μας λέει, να θεωρεί «τραγωδία» την εμπιστοσύνη πολλών Αμερικανών εργαζομένων σε αντιδραστικούς πολιτικούς. Ο Γκάλμπρεϊθ υπήρξε επίσης ένας δριμύς αντίπαλος του πολέμου στο Ιράκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα