«Γκάφα» FBI με Novartis: Αποκάλυψε τα στοιχεία προστατευόμενου μάρτυρα

22:46 9/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε μια πρωτοφανή «γκάφα» υπέπεσε το πάντοτε προσεκτικό FBΙ, καθώς αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα της υπόθεσης Novartis.

Το όνομα και η θέση στην εταιρεία της γυναίκας, μιας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές και όχι αυτών που μίλησαν απευθείας στο FBI, περιλαμβάνεται στον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης, γεγονός

που την καθιστά αναγνωρίσιμη και γεννά τεράστιο θέμα σε ότι αφορά την προστασία της από τις Αρχές, καθεστώς το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο για τις αναφορές της, μέσω των οποίων προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Όπως αναφέρει το zougla.gr, η πηγή που «κελάηδησε» πρώτη και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις περίεργες πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της Novartis ήταν τελικά μία ταπεινή υπάλληλος της εταιρείας, η Μαρία Μαρανγγέλη που ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ επί Βουρλούμη.

Αυτήν την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Όμως, το FBI διά των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ο νομικός παραστάτης των τριών μαρτύρων που έχουν καταθέσει για την υπόθεση Novartis στο FBI Παύλος Σαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε ότι στόχος των τριών μαρτύρων ήταν να αντιμετωπιστεί το σκάνδαλο με τις πρακτικές της εταιρείας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν τελικώς ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τονίζοντας ότι η ευθύνη των αποδείξεων και η ανεύρεσης αξιόπιστων στοιχείων ανήκει στις δικαστικές Αρχές.
Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι σημασία δεν έχει η ταυτότητα, αλλά έχει τι έχει πει η μάρτυρας, η οποία από την κατάθεση της προκύπτει ότι είχε στενή σχέση με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Novartis, επισημαίνοντας ότι η μάρτυρας έκανε λόγο για ραντεβού και όχι για χρηματισμούς προσώπων.

The post «Γκάφα» FBI με Novartis: Αποκάλυψε τα στοιχεία προστατευόμενου μάρτυρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα