Γκάμπριελ: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου ψυχρού πολέμου

14:06 26/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαπράττει βαρύ σφάλμα ακολουθώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον δρόμο των επανεξοπλισμών.

Αναφερόμενος στον Τραμπ και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι το Βερολίνο είναι

αντιμέτωπο στη Δύση και στην Ανατολή με ηγέτες που πιστεύουν «όχι στην ισχύ του δικαίου, αλλά στο δίκαιο του ισχυρού».

Η τοποθέτηση του Γκάμπριελ ακολουθεί σχόλια που έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, όταν επέκρινε τα σχέδια της Μέρκελ για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και εξήγγειλε ότι εάν εκλεγεί θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να πάρουν από τη γερμανική επικράτεια τα πυρηνικά τους όπλα.

«Βρισκόμαστε στον Ψυχρό Πόλεμο 2,0», είπε. «Ακριβώς στη μέση. Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση πυρηνικών εξοπλισμών σε Ανατολή και Δύση. Ο Πούτιν και ο Τραμπ πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των λαών και των κρατών αφορούν μόνο τη σύγκρουση. Δεν δίνουν την έμφαση (…) στην ισχύ του δικαίου, αλλά στο δίκαιο του ισχυρού», επέμεινε ο Γκάμπριελ και συμπλήρωσε πως «η Μέρκελ μοιάζει να θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει την εύνοια του Τραμπ αν αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της Γερμανίας στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Πιστεύω ότι αυτό είναι βαρύ σφάλμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα