Γιούνκερ: Να μην αυτοκτονήσουν οι Έλληνες- Να πουν «Nαι» στην Ευρώπη

14:25 29/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ποτέ δεν δώσαμε τελεσίγραφο, ποτέ δεν είπαμε «take it or leave it», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Όπως ανέφερε, δεν είχε ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό για το δημοψήφισμα.

Πρόσθεσε ότι δεν τον κατηγορεί για την επιλογή του, αλλά και πως εξεπλάγη από αυτήν την εξέλιξη.

Υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που έχει κάνει ο ίδιος προσωπικά για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, λέγοντας χαρακτηριστικά :«Προσπάθησα και το απέδειξα ότι είμαι στο πλευρό των Ελλήνων».

Δήλωσε ωστόσο «προδομένος» και βαθύτατα «απογοητευμένος», για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, σημειώνοντας: «Έκανα τα πάντα. Προσπάθησα. Δεν αξίζω όλες αυτές τις επικρίσεις».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του που δεν έχει ειπωθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κυνήγι μαγισσών».

«Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων σε αυτό το πακέτο» διαβεβαίωσε, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα πακέτο λιτότητας, αλλά για ένα πακέτο που «θα φέρει δικαιοσύνη, ανάπτυξη και περισσότερη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «δεν ήταν ποτέ μια πιθανότητα, ούτε και είναι, δεν μπορώ», όμως πρόσθεσε «να της εξασφαλίσω μια λύση εναντίον των άλλων δημοκρατιών».

Αν και ανέφερε ότι «οι ελληνικές αρχές μας έκλεισαν την πόρτα» υποστήριξε ότι «η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή για την Ελλάδα».

«Η μοίρα του ελληνικού λαού είναι στα χέρια του», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας.

Κάλεσε τέλος τους Έλληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ», ανεξάρτητα από το πως διατυπώνεται το ερώτημα, καθώς όπως είπε, «θα είναι προς όφελος τους».

«Δεν θα πρέπει να αυτοκτονήσουν επειδή φοβούνται το θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα