Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο

12:18 21/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε πως «σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά«. Σημείωσε πως «έχουν ληφθεί οι σωστές αποφάσεις και τώρα απελευθερώνονται κονδύλια προς την Ελλάδα«.

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε πως «θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και

ο ελληνικός λαός να έχουν την ιδιοκτησία των προγραμμάτων«.

«Η Ελλαδα ήταν και θα είναι ένα σπουδαίο μεγάλο έθνος και θα πρέπει να θέσει στη διάθεση του λαού της ένα κράτος πιο ισχυρό και πιο καλά οργανωμένο. Είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί για αυτό».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες. «Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο βάρος και γι’ αυτό κανείς δεν θα πρέπει να προσβάλει του Έλληνες. Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει» τόνισε.

Και προσέθεσε πως «το μεγάλο θέμα που θα απασχολήσει τις συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό είναι το πλαίσιο για τη λύση του προσφυγικού«.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύθηκε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Στις δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην «καθοριστική συμβολή», όπως είπε, του προέδρου της Κομισιόν για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα