Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει πριν την Αργεντινή – Σαμαράς: Βγαίνουμε απ’ την κρίση

15:01 4/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Με τη φράση «Η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή πριν την Αργεντινή, αν δεν ήταν στην Ευρωζώνη και αν οι πολιτικές της δυνάμεις δεν έκαναν όσα έπρεπε», ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρέθηκε μια αναπνοή πριν από τη χρεωκοπία,

«Οι επιπτώσεις θα ήταν δραματικές για τον

ελληνικό λαό», είπε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, και αποκάλυψε ότι ο ίδιος πάλεψε «σαν λιοντάρι» για να αποφύγει η Ελλάδα την εκδίωξη από το ευρώ και τη χρεωκοπία.

«Έδωσα δυο μεγάλες μάχες, η πρώτη για να πείσω την Ελλάδα να ξεκινήσει προς μια νέα κατεύθυνση και η δεύτερη για να πείσω όλους εκείνους από την Ευρώπη που ήθελαν να σας διώξουν», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων αλλά και την πρωτοφανή αλληλεγγύη της Ευρώπης, που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Γιούνκερ.

«Υποφέραμε, αλλά δε γίναμε Αργεντινή, δεν χρεοκοπήσαμε άτακτα. Μείναμε στο ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ», είπε χαρακτηριστικά, βάλλοντας ευθέως κατά του Αλέξη Τσίπρα -χωρίς, πάντως, να τον κατονομάσει.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι από δω και στο εξής πρέπει να υπάρχει «αρμονία ανάμεσα στη σωφροσύνη (στην αποφυγή κάθε είδους ελλειμάτων, δηλαδή) και στην ανάπτυξη» και είπε ότι είναι αισιόδοξος για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως νέος Επίτροπος στην Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα