Γίνετε συγγραφείς μέσω Twitter

19:01 24/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι υπεύθυνοι του twitter καλούν τους χρήστες να πάρουν μέρος στο πρώτο online φεστιβάλ μυθοπλασίας!

«Το Twitter είναι τόπος όπου αφηγούμαστε ιστορίες. Συχνά αφορούν ειδήσεις, πολιτική, σπορ ή μουσική, αλλά προκύπτει ότι το Twitter

είναι καταπληκτικό μέρος και για την αφήγηση φανταστικών ιστοριών», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. «Η αποστολή tweet μπορεί να θεωρηθεί μια νέα λογοτεχνική πρακτική κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να γιορτάσουμε», σχολιάζει ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan State, ενώ παράλληλα η ομάδα του Twitter καλεί συγγραφείς κι απλούς χρήστες από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του μέσου στο πλαίσιο του πενθήμερου φεστιβάλ.

Πρώτη φορά στην ιστορία του μέσου διεξάγεται τέτοιο φεστιβάλ, αν και ήδη υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα αφήγησης λογοτεχνικών ιστοριών μέσω Twitter, με πλέον χαρακτηριστικό τη δημοσίευση έργου έκτασης 8.500 λέξεων από τη βραβευμένη με «Πούλιτζερ», Τζένιφερ Έγκαν. Πρόσφατα μάλιστα, ο Guardian κάλεσε 21 γνωστούς συγγραφείς να αναμετρηθούν στη συγγραφή μιας ιστορίας μήκους μόλις 140 χαρακτήρων, όσων δηλαδή χωρούν σε ένα και μόνο tweet.

Το Twitter Fiction Festival, tweets του οποίου μπορεί κανείς να αναζητά με το hashtag #twitterfiction, θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ στις 15 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα