Για υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας δικάζεται η Σώτη Τριανταφύλλου

11:04 5/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή μία φράση που αποδίδεται στον Μάρκο Πόλο την οποία συμπεριέλαβε σε κείμενό της στην Athens Voice, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου βρίσκεται αντιμέτωπη με την ελληνική Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Παναγιώτης Δημητράς, διαχειριστής του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων».

Συγκεκριμένα, στο κείμενό της η κυρία Τριανταφύλλου έγραφε μεταξύ άλλων επικαλούμενη τον περιηγητή Μάρκο Πόλο:

«Φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Δημητρά, αρκεί ένα απλό ψάξιμο στο Διαδίκτυο για να αντιληφθεί κάποιος ότι η συγκεκριμένη φράση εσφαλμένα αποδίδεται στον Μάρκο Πόλο και είναι προϊόν ψεμάτων με ραστιστικό στόχο.

Έτσι η συγγραφέας θα δικαστεί για ισλαμοφοβία με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Θέση στη συγκεκριμένη διαμάχη έλβε και ο Πέτρος Τατσόπουλος με μία ανάρτησή του στο facebook όπου απευθύνεται στον κ. Δηητρά με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και εκτιμά. Ωστόσο του επισημαίνει πως το «να παραπέμπεται για να δικαστεί, ύστερα από δική σου πρωτοβουλία, για δημόσια υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η… Σώτη Τριανταφύλλου, το θεωρώ ντροπή«.

Keywords
Τυχαία Θέματα