Για τις 6 Μαρτίου διεκόπη η δίκη για τη Siemens

12:31 24/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της Siemens με διαδικαστικά θέματα, μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου ο πρόεδρος εκφώνησε την υπόθεση, που αφορά στη σύμβαση το 1997 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Παρόντες ήταν αρκετοί από τους 64 κατηγορουμένους, όπως ο Θόδωρος Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος της Siemens

Ηλίας Γεωργίου, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Νίκος Μανασής, οι επιχειρηματίες Ιωάννης Λέτσας και Βασίλης Τυρογαλάς και άλλοι.

Στη δίκη δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ο ΟΤΕ, ως ανώνυμη εταιρεία, που διεκδικεί με επιφύλαξη αποζημίωση 10 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο και το Δημόσιο, που διεκδικεί 5 εκατ. ευρώ αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Επιπλέον, παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώθηκε από το υπό σύσταση σωματείο «Ένωση Προσώπων Πολιτών Δικαιοσύνη για Όλους», που εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιπλέον από έναν πολίτη-μέλος του ΔΣΑ.

Η δίκη διεκόπη για τις 6 Μαρτίου, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος. Όπως ανακοινώθηκε, οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι στις 15, 17 και 29 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα