Γεροβασίλη κατά Κομισιόν: Μας αφήνετε ξεκρέμαστους και ζητάτε και τα ρέστα

20:43 27/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Mετά τις σαφείς απειλές της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν ήρθε και η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη που ουσιαστικά έκανε λόγο πως η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για το προσφυγικό.

Όπως επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη μετά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. συμφωνήθηκε πως η διαχείριση του προσφυγικού βρίσκεται

στην Τουρκία και αυτή η συμφωνία δεν προχωρά χωρίς η ευθύνη να βαραίνει οποιονδήποτε στην Ελλάδα.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει πως δεν είναι καθόλου εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας, αφήνοντας έτσι αιχμές στην «οικογένεια» των Βρυξελλών. Μάλιστα, σημειώνουν πως αυτή η απομόνωση επιχειρείται με έκτακτη αξιολόγηση του Μηχανισμού Σένγκεν που έγινε στις 10 Νοεμβρίου, ενώ όπως επισημαίνει, 2,5 μήνες μετά η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.

Μάλιστα, αφήνει αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει ζητήσει επανειλημμένα την ενίσχυση της Frontex σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, με μερική, ωστόσο, ανταπόκριση.

Κατηγορεί τα κράτη μέλη της Ευρώπης πως το πρόγραμμα μετεγκατάστασης όπως συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου έχει μείνει μετέωρο λέγοντας πως από τους 160.000 πρόσφυγες μόνο 414 έχουν μετεγκατασταθεί.

Επισημαίνει η κ. Γεροβασίλη πως η «επανεισδοχή παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσης και στην Τουρκία έχει μηδαμινά αποτελέσματα παρά τις διεθνείς συμφωνίε».

Καταλήγοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η Ελλάδα ξεπερνά τον εαυτό της προκειμένου να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και περιμένει από τους άλλους να πράξουν το ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα