Γερμανικό τελεσίγραφο στη νέα κυβέρνηση

20:55 4/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Εκβιάζουν ανοιχτά την κυβέρνηση Τσίπρα οι Γερμανοί, διαμηνύοντας ότι δεν φοβούνται τις συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, συνεπώς δεν πρόκειται να δεχθούν κανέναν εκβιασμό.
Με τον τρόπο αυτό ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Βερολίνο σχολίασε την πιθανότητα να τραβήξει το σχοινί στα άκρα ο Αλέξης Τσίπρας, αν

η Άνγκελα Μέρκελ του πει «όχι σε όλα».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Μega Παντελής Βαλασόπουλος, οι Γερμανοί θέλουν ακριβή τήρηση των συμφωνηθέντων. Δηλαδή, διαβούλευση με την τρόικα, κλείσιμο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, λήψη όσων μέτρων είναι αναγκαία και -φυσικά- παύση όλων των εξαγγελιών της σημερινής κυβέρνησης.

«Δεν θα υπάρξει άλλη βοήθεια προς την Ελλάδα, αν δεν βρίσκεται σε ισχύ πρόγραμμα μετά την 1η Μαρτίου», είπε ο ανώτατος αξιωματούχος.
«Ακόμη και αν ο Σόιμπλε συμφωνούσε, δεν επρόκειτο να περάσει νέα συμφωνία από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές έχουν άγριες διαθέσεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολίασε ακόμη και το ενδεχόμενο να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση της Αθήνας. Θα αντέξει τέτοια σύγκρουση η Ευρωζώνη και η Γερμανία;
«Το Βερολίνο δε δέχεται εκβιασμούς και δε φοβάται έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ήταν τα λόγια του…

Keywords
Τυχαία Θέματα