Γερμανία: Η «συνάντηση» 4 ηγετών της Ακροδεξιάς

09:54 21/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι ηγέτες των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας θα συναντηθούν σήμερα στο Κόμπλενς στη δυτική Γερμανία για να παρουσιάσουν το όραμα τους για «μια ελεύθερη Ευρώπη» που θα οδηγήσει στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ωθήσει την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των κομμάτων τους.

Η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια της άκρας δεξιάς στην Γαλλία, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου, αναμένεται να μιλήσει στην διάσκεψη, μαζί με την συμπρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο Ολλανδός ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του αντιισλαμικού Κόμματος της Ελευθερίας (PVV), ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για προσβολή των Μαροκινών και παρακίνηση σε διακρίσεις εναντίον τους.

Ανάμεσα τους επίσης και ο Ιταλός Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά που τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης.

Με την ενθάρρυνση που προκάλεσε η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου, οι ακροδεξιοί ηγέτες συναντιούνται υπό το σύνθημα «Ελευθερία για την Ευρώπη» και αποσκοπούν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις των ομοϊδεατών κομμάτων τους, οι εθνικιστικές τάσεις των οποίων έχουν παρεμποδίσει μια στενή συνεργασία τους στο παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα