Γερμανία: «Εθελοντής» τζιχαντιστής… ζητούσε 180.000 ευρώ για να ρίξει φορτηγά σε πλήθη

18:04 2/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα χέρια των διωκτικών αρχών στη Γερμανία έπεσε ένας 38χρονος Σύρος καθώς κατηγορείται ότι πρότεινε στο Ισλαμικό Κράτος να διαπράξει πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα φορτηγά έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Ο ύποπτος προφυλακίστηκε χθες Κυριακή κατηγορούμενος για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», μια κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Σααρμπρίκεν, δεν διαπιστώθηκε καμία «συγκεκριμένη προετοιμασία» επίθεσης και για τον λόγο αυτόν δεν του ασκήθηκε δίωξη για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο

38χρονος είχε φτάσει στη Γερμανία στα τέλη του 2014 και είχε ζητήσει άσυλο.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος, επικοινωνούσε μέσω της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας Telegram, με κάποιον άλλον στη Συρία που «γνώριζε πώς να πάρει χρήματα από το ΙΚ για τη χρηματοδότηση» τρομοκρατικών ενεργειών. Μάλιστα στη συνομιλία του ανέφερε ότι το κάθε φορτηγό θα του στοίχιζε 22.500 ευρώ και ότι θα περιείχε 400-500 κιλά εκρηκτικών.

Ζητούσε από τους τζιχαντιστές το ποσό των 180.000 ευρώ προκειμένου να παγιδεύσει με εκρηκτικά πολλά φορτηγά, να τα ρίξει πάνω σε συγκεντρωμένα πλήθη και να σκοτώσει μεγάλο αριθμό «μη μουσουλμάνων», όπως ανέφερε η εισαγγελία.

Στόχος του όπως ανέφερε η αστυνομία ήταν να «χτυπήσει» στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, προσθέτοντας ότι το σχέδιό του απείχε πάρα πολύ ακόμη από την υλοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα