Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες

22:03 15/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2013 σύμφωνα με τα οποία «εκείνοι που θα υφαρπάξουν τη χώρα μέσω των τραπεζών θα αναγκάσουν τους Έλληνες να εργάζονται ως είλωτες με 300 ευρώ το μήνα, θα προκληθούν μαζικές απολύσεις και μαζί με τις Τράπεζες θα εξαγοραστεί πακέτο το σύνολο της

ελληνικής οικονομίας», επικαλέστηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με στόχο να καταδείξει αντίφαση με τα σημερινά μέτρα. «Δυστυχώς δικαιώνεστε, μόνο που τα κάνετε εσείς», είπε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Η κ. Γεννηματά καταλόγισε στην σημερινή κυβέρνηση ότι αν είχε διαφορετική στάση τότε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα ζούσαν αυτά που ζουν τώρα, «φόβο, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, απογοήτευση, άγχος για το μέλλον των παιδιών τους».

Όπως είπε, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και δια του κ. Σταθάκη ζητούσε να απαγορευθεί οποιαδήποτε πώληση «κόκκινων» δανείων από την πλευρά των τραπεζών και αγορά τους από τα distress funds, που ονόμαζε «κοράκια». «Βέβαια ως φαίνεται τα «κοράκια» έγιναν «αρνάκια» και οι δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμειναν για μια ακόμη φορά στα λόγια, έπεα πτερόεντα», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Αφού ανέφερε πως, το σημερινό νομοσχέδιο, είναι η δεύτερη πράξη στο δράμα του αφελληνισμού της ελληνικής Οικονομίας, με την πρώτη να έχει «παιχθεί» πριν από λίγες ημέρες – όταν τα funds με 5 δισ. ευρώ αγόρασαν περιουσία Τραπεζών 350 δισ. – εκτίμησε ότι το Φεβρουάριο θα έρθει και η τρίτη πράξη, όταν η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

«Τι θα πείτε τότε πάλι ότι προχωρήσατε και σ” αυτή τη ρύθμιση με πόνο;» ρώτησε προς τους υπουργούς. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι όλα αυτά μπορούσαν να μην έχουν συμβεί, «η παράδοση στα κερδοσκοπικά funds δεν ήταν μια νομοτέλεια που η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα υιοθετούσε», προσθέτοντας πως οι «κόκκινες γραμμές του κ. Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα