Γεννιέται τραπεζικός γίγαντας από Εθνική και Eurobank

11:51 6/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Μία ανάσα από τη δημιουργία τραπεζικού κολοσσού βρίσκονται Εθνική Τράπεζα και Euroabnk, του μεγαλύτερου τραπεζικού πυλώνα στην Ελλάδα και ενός από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια.

Αργά χθες βράδυ, η Εθνική ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank,

προσφέροντας ως αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με νέα ονομαστική αξία ένα ευρώ ανά μετοχή, με σχέση 58 νέες μετοχές, έναντι κάθε 100 μετοχών της Eurobank.

Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα ονομάζεται «Όμιλος ΕΤΕ», το ενεργητικό του θα ανέρχεται σε 177,7 δισ. ευρώ και θα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής μέσω 925 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με ισχυρές θέσεις σε βασικές περιφερειακές αγορές όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία.

Σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του νέου τραπεζικού γίγαντα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνουν ο Γεώργιος Ζανιάς και ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς αντίστοιχα.
Η συμφωνία θα κλειδώσει όταν δώσουν το πράσινο φως οι εποπτικές και εταιρικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα