Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη

08:29 2/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Παραλύει αύριο Πέμπτη όλη η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ κινητοποιήσεις για την ίδια μέρα έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Στην

απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και η ΠΝΟ κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Πανυγειονομική απεργία έχουν προκηρύξει από σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας. Όλες οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Και οι δικηγόροι της Αθήνας ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ). Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όσον αφορά στον σιδηρόδρομο, λόγω της απεργίας θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό. Για όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λειτουργήσει το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα