«Γελωτοποιό» αποκαλεί τον Γιακουμάτο ο Κασιμάτης στην «Καθημερινή»

12:31 13/6/2014 - Πηγή: Aixmi

Γενεές δεκατέσσερις περνάει τον Μάκη Γιακουμάτο ο Στέφανος Κασιμάτης, στην «Καθημερινή», φτάνοντας στο σημείο να τον αποκαλέσει «γελωτοποιό»!

Στη στήλη του «Φαληρεύς», σχολιάζει τις πρώτες («ηρωικές», είναι η αλήθεια) δηλώσεις του νέου υφυπουργού -αρμόδιου για τις τιμές (ότι θα πολεμήσει τα συμφέροντα κλπ), κάνοντας λόγο για «παραληρηματικό ύφος» ενός »κωμικού», που θυμίζει -όπως γράφει- τον Φωτόπουλο και τον Αυλωνίτη…

Διαβάστε τι γράφει:

«Συνηθίζω να λέω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Να το πω ξανά, λοιπόν, έστω και αν

για τους τακτικούς αναγνώστες αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η επιθυμία μου είναι αυτή η κυβέρνηση να πετύχει. Αυτό ας θεωρείται δεδομένο από πλευράς μου. Δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι λόγος ώστε να συγχέω την επιθυμία μου με την πραγματικότητα. Μέρος αυτής της πραγματικότητας -μικρό έστω- είναι και ο απίθανος Γιακουμάτος, ο οποίος τις μέρες αυτές ανεβάζει την παράσταση που αναφέρεται στον τίτλο.

Ο περί ου ο λόγος, λοιπόν, έδωσε χθες μια ξεκαρδιστική συνέντευξη, στο γνωστό παραληρηματικό ύφος του, με την οποία κήρυξε τον «πόλεμο στα συμφέροντα»! Τα απείλησε, μάλιστα, με το πατροπαράδοτο γνωμικό ότι «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Μεταξύ μας, δεν φαντάζομαι να τρομοκρατήθηκαν τα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε είναι απρόσωπα – ένα σχήμα λόγου είναι, κυρίως, χρήσιμο για να ξεδίνουν οι Γιακουμάτοι αυτού του κόσμου και τίποτε περισσότερο. Εμείς γελάσαμε όμως με το σόου του Γιακουμάτου και αυτό δεν είναι αμελητέο. Διότι ακόμη και αν η κυβέρνηση αποδειχθεί τραγωδία, λίγο comic relief κατά διαστήματα είναι απολύτως απαραίτητο. Η δε επιλογή του Γιακουμάτου για τον ρόλο του γελωτοποιού σοφή. Διότι, ως κωμικός, έρχεται κατευθείαν από την παράδοση του παλιού ελληνικού κινηματογράφου: λαϊκός και άμεσος, με έφεση στον αυτοσχεδιασμό, ο Γιακουμάτος συνδυάζει κάτι από Ρίζο, Φωτόπουλο, Φέρμα και Αυλωνίτη, με ένα δικό του μοναδικό τρόπο.

Υπό το πρίσμα του comic relief, λοιπόν, ο ανασχηματισμός πέτυχε. Ας περιμένουμε να δούμε και το υπόλοιπο έργο…

Ο εραστής

(Πηγή: Kαθημερινή)

Keywords
Τυχαία Θέματα