Ο πόλεμος σήμερα παίζεται με ευρώ, γατάκια οπλοβιομήχανοι

00:31 1/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Αν βάλεις την τρικομματική κυβέρνηση να διαχειριστεί τις τύχες του Κατάρ και των πετρελαίων του, σε λίγα χρόνια θα προκληθεί παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Αβλεπί. Η τιμή του αργού θα εκτοξευθεί στα 300 δολάρια το βαρέλι. Θα μπει πλαφόν στο γέμισμα του ρεζερβουάρ και θα απαγορευθεί με ρύθμιση νομοθετικού περιεχομένου η οποιαδήποτε χρήση καυσίμου μετά τη δύση του ηλίου. Τα διυλιστήρια και τα luxury resorts θα κλείσουν μέχρι να τα ξανανοίξουν οι μόνοι άξιοι.

Λύση στο γόρδιο δεσμό της κρίσης χρέους του

κρατιδίου, θα κληθεί να δώσει η μητέρα προστάτις των λαών. Ποια είναι αυτή; Μα η Τρόικα κουτορνίθια. Η οποία, διαλλακτική ως είναι, θα ακούσει και θα τηρήσει ευλαβικά τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ-ΚΑΤΑΡ. Η τελευταία, πιστή στις βαθύτατες αριστερές της καταβολές και τη φιλολαϊκή της πολιτική να μην πειράζει μισθούς και συντάξεις, θα προτείνει μνημονιακή δέσμευση των κοιτασμάτων που υπάρχουν εσαεί και κατόπιν σταδιακή απαγκίστρωση από το καταστροφικό αλλά αναγκαίο Μνημόνιο, που σκοτώνει το Εμιράτο και το μετατρέπει σε κακομοιράτο.

Το ΠΑΣΟΚατάρ και η Καταρανέα Δημοκρατία, ως γνήσιοι ιδρυτές και εγγυητές αέναης πολιτικής λάσπης θα τα ρίξουν όλα στον ηγέτη του λόμπυ του ριάλ (σημ. το σημερινό νόμισμα του Κατάρ) Σεΐχη Αλ Έξι Τσίπραχ. Κι αν δεν υπάρχει τέτοιος, θα κοιτάξει να τον εφεύρει. Η μπλε και πράσινη μουχρίτσα θα υψώσουν σημαίες πατριωτικές και θα τον χρίσουν συλλήβδην εχθρό της ευρωπαικής προοπτικής του Κατάρ. Κι ας είναι ο πατριωτισμός το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων, ποιος χέστηκε; Θα εξαφανίσουν όλα τα στικάκια που αποδεικνύουν την ατέρμονη ενοχή τους και θα συνεχίσουν να κουνάν το δάχτυλο στους φτωχοποιημένους Καταριανούς.

Ο Εμίρης Αλ Σαμαράχ θα παρακαλά γονυπετής τη Μέρκελ για δανεικά, ώστε να μην επιστρέψει η χώρα στο καταστροφικό ριάλ και εγκαταλείψει την πουπουλένια αγκαλιά του συμβόλου της αγάπης και αλληλεγγύης των λαών, που λέγεται ευρώ.

Και η αυτού μεγαλειότης Άνγκελα ως ανταμοιβή για τα ατέλειωτα «ναι σε όλα», δεν θα απολύσει κανένα Άραβα δημόσιο υπάλλήλο και θα στείλει στη Ντόχα τον Τζιμπρίλ Σισέ ως επίτιμο πρέσβη της Τρόικα στο Εμιράτο. Για να γίνει «πενηνταράκια» στα νυν φτωχά, πρώην πλούσια αραβικά γουρούνια, ότι μόνο με τη βοήθεια του γαλλογερμανικού άξονα είδαν κανένα γκολάκι της προκοπής στα γήπεδα τους.

Το κερασάκι στην υποθετική αράβικη τρικομματική τούρτα θα ήταν η μετονομασία του Εμιράτου σε Προτεκτοράτο και Μπατιράτο, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι μελλοντικοί κατακτημένοι ποιος τον έχει μεγαλύτερο, σε τούτο τον πλανήτη. Εξάλλου, υπάρχουν και χειρότεροι από τους εγχώριους ανίκανους: αυτοί που είναι ικανοί για όλα.

Ξέρω, ξέρω, ότι μετά τη βροχή των απόψεών μου, θα βγουν πάλι τα γνωστά-άγνωστα γλοιώδη σαλιγκάρια για βοσκή. Και θα με κατηγορήσουν για άκρατο λαϊκισμό, βοναπαρτισμό, μανιχαϊσμό καθώς και για την εξαφάνιση του γυπαετού της Κρήτης.

Σημασία, φίλοι μου κι εχθροί μου, έχει ότι πάνω που λες ότι «τα έχω δει όλα», έρχεται η Τρόικα χωρίς αιδώ, το παραμικρό τακτ και κυρίως χωρίς αναισθητικό και δεν σε αφήνει να πλήξεις. Κάθε αποκριά στοχοποιεί από ένα νοτιοευρωπαϊκό κράτος, ντύνεται επιβήτορας, καβαλάει το άρμα και εισβάλει. Προκαλώντας σοκ, δέος, φόβο και ταπείνωση. Αφήνοντας πίσω της πουργκατόρια και πτώματα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το κάζο της Κύπρου ήταν ένα ακόμη επεισόδιο του πρώτου οικονομικού παγκοσμίου πολέμου. Το ευρώ σαν ιδέα ήταν και είναι εκ προοιμίου σωστή και ελπιδοφόρα. Αν χρησιμοποιείτο όπως ονειρευτήκαμε, θα αποτελούσε ασπίδα ευημερίας και ουράνιο τόξο ελπίδας των λαών. Δυστυχώς, όμως, όλα στη ζωή έχουν εν δυνάμει διττή σημασία και χρησιμότητα.

Όπως το μαχαίρι, που στα χέρια ενός χειρούργου θα σε σώσει. Αν αυτό καταλήξει στα χέρια ενός δολοφόνου, θα σε σκοτώσει. Έτσι και το κοινό μας νόμισμα. Στα χέρια του Γερμανού κατακτητή μετετράπη από πανάκεια σε όπλο φονικό. Τόσο φονικό που τα σενάρια συνωμοσίας κατακλύζουν μοιραία το μυαλό σου και δε μπορείς παρά να σκεφτείς καχύποπτα:

«Γατάκια βιομήχανοι όπλων ανά τη γη, όταν κατασκευάζατε πυρηνικές βόμβες, η Γερμανία είχε ήδη εφεύρει το ευρώ…»

ΥΓ: Επαναλαμβάνω. Το ΑΙΜΑ ευρώ δε γίνεται.

Follow on twitter: @AlexisPolitis

Keywords
Τυχαία Θέματα