Γάλλος ΥΠΕΞ: Οι μεταρρυθμίσεις έχουν κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά αποδίδουν

23:26 20/4/2016 - Πηγή: Aixmi

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν ένα κόστος για τον ελληνικό λαό αλλά έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και αποδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με την Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα υπυοργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά..

Με τη φράση «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία», ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών συνόψισε τις ελληνογαλλικές

σχέσεις.

«Η Γαλλία εύχεται την επιτυχία της Ελλάδας» πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός, «είναι μια χώρα με κουράγιο, που έχει δεσμευθεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, έχουν ένα κόστος βέβαια για τον ελληνικό λαό, αποδεικνύουν όμως τους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με την Ευρώπη» τόνισε.

Το προσφυγικό και η Συρία ήταν δύο από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους δύο υπουργούς.

«Για τη Συρία, διαπιστώσαμε με τον Νίκο τη σύγκλιση απόψεων για μια ειρηνευτική διαδικασία» δήλωσε ο Ζ.Μ Ερό.

«Δεν είναι επιλογή ο πόλεμος – η κατάπαυση πυρός θα πρέπει να γίνει ολοκληρωτικά σεβαστή. Αυτό είπα και χθες κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα, στον πρόεδρο Πούτιν και στον ομόλογό μου, καθώς και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να φθάνει προς όλα τα άτομα και να ολοκληρωθεί η ειρηνευτική διαδικασία. Είναι δύσκολο, μα είναι η μόνη δυνατή οδός» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Για το προσφυγικό και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, ο Ζ.Μ. Ερό δήλωσε ότι «ήταν απαραίτητη και ότι έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει σε εφαρμογή».

Keywords
Τυχαία Θέματα