Γαλλία: Τελευταία τηλεμαχία πριν από τον α’ γύρο προεδρικών εκλογών

11:10 20/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Απόψε οι έντεκα υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία θα κονταροχτυπηθούν για τελευταία φορά σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ πριν από την πρώτη κρίσιμιμη εκλογική αναμέτρηση στις 23 Απριλίου κατά την οποία θα αναδειχθούν οι δύο επικρατέστεροι.

Κατά την τηλεμαχία τους, ο καθένας θα μιλήσει ένα τέταρτο παρουσιάζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Την τελευταία φορά που βρέθηκαν και οι 11 αντιμέτωποι στη γαλλική τηλεόραση, νικητής αναδείχθηκε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν που είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται θεαματικά. Μέχρι στιγμής ωστόσο, κατατάσσεται τρίτος

ως προς τα ποσοστά του ακολουθούμενος από το άλλοτε φαβορί για τη γαλλική προοεδρία Φρανσουά Φιγιόν, που είδε τα ποσοστά του να καταποντίζονται μετά το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του Πενελόπ.

Αυτοί που αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους είναι ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν με την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους φέρουν ισόπαλους στον α γύρο με μισή ή μια ποσοστιαία μονάδα απόσταση, γύρω στο 23% και οι δύο, ενώ στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν κερδίζει το χρίσμα για την προεδρία της Γαλλίας με ποσοστό πάνω από 60% έναντι της αντιπάλου του, η οποία θα χάσει στον β γύρο από όποιον υποψήφιο κι αν έχει απέναντί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα