Γαλλία: Ανακαλούνται βρεφικά γάλατα της Lactalis λόγω σαλμονέλας

17:42 10/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis, προχώρησε η γαλλική κυβέρνηση. Πρόκειται για βρεφικό γάλα που δεν κυκλοφορεί μόνο στη γαλλική αγορά, αλλά και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ανάκληση θα επηρεάσει τους καταναλωτές σε χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν, η Βρετανία και το Σουδάν, υπογραμμίζοντας την εμβέλεια της επιχείρησης και τη δυσκολία στην προσπάθεια

ανίχνευσης της σκόνης γάλακτος που μπορεί να έχει μολυνθεί.
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Lactalis ανακάλεσε 12 παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Κραόν. Ωστόσο σήμερα το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι τα μέτρα που έλαβε ο όμιλος στις αρχές του μήνα δεν επαρκούν ώστε «να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης» από το βακτήριο της σαλμονέλας.

Η προηγούμενη ανάκληση έγινε αφότου ασθένησαν 20 βρέφη κάτω των έξι μηνών που είχαν καταναλώσει προϊόντα της εταιρείας. Αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκαν πέντε νέα κρούσματα σε βρέφη. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση όλων των βρεφών εξελίσσεται καλά.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αποδυναμωμένα ανοσοποιητικό σύστημα.

The post Γαλλία: Ανακαλούνται βρεφικά γάλατα της Lactalis λόγω σαλμονέλας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα