Φλαμπουράρης: Δεν στέκεται η κυβέρνηση με λιγότερους από 120 βουλευτές

10:43 13/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν στέκεται η κυβέρνηση με λιγότερους από 120 βουλευτές, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τη Βουλή.

Ερωτηθείς πιο είναι το επόμενο βήμα αν τελικά χαθούν τα 2/5 της Βουλής,

ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε: «Αυτό είναι αρνητικό γεγονός, αν έχουμε κάτω από 120 είναι λογικό ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σταθεί αν χάσει τη δεδηλωμένη. Τότε θα αναγκαστούμε να λύσουμε την αναντιστοιχία που υπάρχει».

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως βλέπει δύσκολο να στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβριο δίνοντας μικρές πιθανότητες στο σενάριο που θέλει εκλογές στα μέσα του επόμενου μήνα.

Ο υπουργός Επικρατείας ακόμη εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν κάποιους βουλευτές να διαφοροποιούνται πριν αρχίσει η διαδικασία ψήφισης του τρίτου μνημονίου ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Δεν θεωρώ θετική εξέλιξη όλη αυτή τη διαδικασία αλλά δεν μπορώ και να την εμποδίσω».

Κληθείς να απαντήσει αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ομηρία» ο ίδιος δήλωσε: «Δεν είμαστε σε ομηρία καταθέτουμε τη συμφωνία και όποιος θέλει την ψηφίζει. Με δική του απόφαση με δική του ευθύνη».

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν κατά τη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης, δεν μπορώ να πω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά η κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν ζητάω ευνοϊκή μεταχείριση θέλω μια ουσιαστική λειτουργία ώστε να ικανοποιεί και τον θεσμικό της ρόλο δηλαδή και τους 300 της Βουλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα