Φινλανδός πολιτικός στο Reuters: Χρειαζόμαστε ένα Grexit

12:39 17/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Φινλανδία από την αρχή επέλεξε να ταχθεί με το «σκληρό» γκρουπ των χωρών που αντιτάχθηκαν σε οποιαδήποτε παραχώρηση προς την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Άλεξ Σταμπ να παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημόσια ρητορική κατά της πρότασης για διαγραφή χρέους.

Ενας ακόμη πολιτικός της Φινλανδίας, ο ηγέτης του λαϊκιστικού κόμματος «Finns», Τίμο Σάινι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά οδεύει προς την κυβέρνηση -σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις-, κρατάει ακόμη πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.

Κάνει λόγο για προγράμματα βοήθειας εκ μέρους της ΕΕ που έχουν «πυραμιδωτό σχήμα» και τα οποία δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Παράλληλα, μιλώντας στο Reuters δεν δίστασε ακόμη και για την ανάγκη να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ.

Ασκώντας κριτική και στην τωρινή κυβέρνηση της χώρας, ο Σάινι λέει πως η Φινλανδία δεν θα έπρεπε ποτέ να εμπλακεί στο πρόγραμμα διάσωσης που δόθηκε στην Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε ένα Grexit. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Εάν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, αυτό θα σημαίνει περισσότερη βοήθεια και περαιτέρω προγράμματα που έχουν σχήμα πυραμίδας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η χώρα μου πρέπει να μείνει εκτός».

Μάλιστα, ο Σάινι εμπλέκει και την Κύπρο στη λογική της εκπαραθύρωσης: «Έτσι όπως είναι τώρα η Ευρωζώνη δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ας ξεκινήσουμε με την Ελλάδα και ίσως την Κύπρο και μετά ας καταλήξουμε σε συμπεράσματα και για τη Φινλανδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα