Φίλης: Ο Κουφοντίνας κινδυνεύει να πεθάνει-Δεν θα υποχωρήσει

12:10 8/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Για κίνδυνο να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λόγω της απεργίας πείνας που κάνει, μίλησε ο Νίκος Φίλης.

«Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες. Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι . Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος»

είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα να μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι στους κρατουμένους. » και αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό. Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό επισημαίνοντας την ανάγκη η συμφωνία για το Σκοπιανό όταν έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί «με το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμα και με 200 βουλευτές».

«Εάν οι βουλευτές ψηφίσουν με τη συνείδησή τους η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγάλη. Αν μπουν κομματικές γραμμές τότε θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Το Σύνταγμα δεν επιβάλει 180. Η καλή πολιτική σκοπιμότητα επιβάλει να επιδιώξουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουλή. Να περάσει και με 200» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ενώ η ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού «ξεκίνησε με αρνητικό συσχετισμό στην κοινωνία από τους φόβους -μερικοί εκ των οποίων είναι πραγματικοί- η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κλείσει το Μακεδονικό με επωφελείς εθνικά όρους».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει «όταν κρίνει ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το timing, τι έχει συμφωνηθεί και τι απομένει. Έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Η συμφωνία είναι κάτι που αφορά εν συνόλω την κυβέρνηση και πρωτα από όλα τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κοτζιάς έφερε σε πέρας τη δουλειά που του ανέθεσαν» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Έχω πολιτική βούληση να υπάρξει συμφωνία γιατί η χώρα μας με ένα σκηνικό αστάθειας στην περιοχή, πρέπει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως δύναμη σταθερότητας, ότι λύνει χρονίζοντα ζητήματα».

Φίλης: Ο Κουφοντίνας κινδυνεύει να πεθάνει-Δεν θα υποχωρήσει

The post Φίλης: Ο Κουφοντίνας κινδυνεύει να πεθάνει-Δεν θα υποχωρήσει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα