Φίλης: Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας

22:33 3/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για «παλαιοκομματικό αντιπολιτευτισμό της εμμονικής εκλογολογίας.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Φίλης τόνισε χαρακτηριστικά πως «η παλινδρόμηση στην παρωχημένη εκλογολογία (και μάλιστα λίγους μήνες μετά τις εκλογές) δυσχεραίνει την αναγκαία εθνική προσπάθεια, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας, την οποία έλαβε,

παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό χωρίς εξωραϊσμούς την κατάσταση. Και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε.

Παράλληλα αναφερόμενος στην παρουσία του ΔΝΤ δήλωσε πως «η παρουσία του με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες εμμονές του επιδρά πια μόνο αρνητικά σε κυρίως στα εργασιακά και το ασφαλιστικό«.

Για τους πρόσφυγες και ειδικότερα τα παιδιά των προσφύγων ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, η επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και καταγραφής, η ισχυροποίηση των δομών φιλοξενίας ώστε να προστατευτούν τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο από ασθένειες, τραύμα, βία, εκμετάλλευση και παράνομη διακίνηση».

«Προγραμματίζουμε τάξεις υποδοχής, ώστε τα παιδιά πρόσφυγες να μαθαίνουν ελληνικά αλλά και άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα, προκειμένου να προετοιμασθεί η μετάβαση σε άλλη χώρα. Ήδη στα κέντρα φιλοξενίας έχουν συγκροτηθεί δομές δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρότερα παιδιά. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν εμπειρία, γιατί έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο της ένταξης χιλιάδων παιδιών-μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας. Και η στάση τους αυτή ανταποκρίνεται στο μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες» κατέληξε σχετικά ο υπουργός Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα