Φιάσκο με το «παράλληλο πρόγραμμα» -Το απέσυρε η κυβέρνηση

18:16 17/12/2015 - Πηγή: Aixmi

H κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα», μετά από απαίτηση των δανειστών, οι οποίοι το χαρακτήρισαν «μονομερή ενέργεια» επειδή δεν έχε προηγηθεί συνεννόηση μαζί τους.

Η απειλή που διατυπώθηκε ήταν τόσο ξεκάθαρη (θα καθυστερούσε η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ ευρώ), που η κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Το «πάγωσε» και μόνον τότε ξεκίνησε η συνεδρίαση του Euroworking group.

Όπως εξήγησε σημαντικός παράγοντας της Ευρωζώνης, κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά

τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς.

Συνεπώς, το νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά μετά τις 7 Ιανουαρίου, και εφόσον έχουν συμφωνήσει με τις διατάξεις του οι τροικανοί.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όμως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ύψους 115 εκατ ευρώ πρόγραμμα, που απευθυνόταν στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, και τόνιζε ότι ο Σύριζα τηρεί τις υποσχέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής επιχείρησαν να αποδώσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκεται να δοθεί περισσότερος χρόνος για διεξοδικότερη συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα