Φανατικός οπαδός της Εθνικής ομάδας στο Euro ο νέος πρόεδρος της Ισλανδίας

14:03 29/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο Euro 2016 μίλησε ο νέος πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Γιοχάνεσον στην ισπανική αθλητική εφημερίδα «Ας».

Ο νέος πρόεδρος της χώρας βρέθηκε στις κερκίδες παρακολουθώντας τον αγώνα της Ισλανδίας κόντρα στην Αγγλία και την οποία απέκλεισε παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ ο ίδιος φορούσε τη φανέλα της ομάδας του.

«Η εθνική υπερηφάνεια είναι καλή. Σε αντίθεση με

την ξενοφοβία και τον ακραίο εθνικισμό. Η Ισλανδία σε αυτό το Euro, αντιπροσωπεύει το πρώτο, είναι μία μεγάλη υπερηφάνεια για όλους» είπε για τον θρίαμβο της Εθνικής Ισλανδίας απέναντι στο μεγαθήριο Αγγλία..

«Ήταν μια τεράστια νίκη, μια μεγάλη επιτυχία. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που κάναμε. Ηταν μία μεγάλη νίκη του αθλητισμού μας, είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος στην Ιστορία του αθλητισμού στην Ισλανδία» συμπλήρωσε και επεσήμανε:

«Είμαστε ένα μικρό έθνος, και λογικά έχουμε τις διαφωνίες μας, αλλά και στον αθλητισμό πάμε όλοι μαζί, χέρι-χέρι. Ακόμα κι αν χάναμε εναντίον της Αγγλίας, οι παίκτες θα είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους ως ήρωες. Μπορούμε να κερδίσουμε και τη Γαλλία. Αφού έχουμε καταφέρει να νικήσουμε την Αγγλία, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τη Γαλλία. Θα προσπαθήσω να είμαι στο Saint Denis» πρόσθεσε.

«Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί προς εμάς. Η δική μας είναι μια μεγάλη νίκη για τον αθλητισμό και αποδεικνύει ότι ακόμα και αν είσαι ο μικρότερος, μπορείς να προχωρήσεις προς τα εμπρός και να κάνεις σπουδαία πράγματα. Το μήνυμά μου είναι ότι αν υπάρχει ένας στόχος, πρέπει να εργαστούμε για την επίτευξή του. Πηγαίνοντας όλοι μαζί μπορεί να πετύχουμε. Εμείς στην Ισλανδία χρειαζόμασταν αυτό το μήνυμα, να είμαστε αισιόδοξοι, να κοιτάξουμε μπροστά. Το Euro μας επέτρεψε να δούμε ότι οι Ισλανδοί πρέπει να προχωρήσουμε μαζί και να το κάνουμε, μπορούμε όλοι να πάρουμε αυτό που διεκδικούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα