Ε.Υ.Π. σε Βαλαβάνη: Σταματήστε τη μυθολογία με τα βαλιτσάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

12:21 21/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Κατηγορηματικά έσπευσαν να διαψεύσουν πηγές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, η οποία σήμερα, στο MEGA κατήγγειλε ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ είχε χαθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή με πηγή της Υπηρεσίας, όταν η νέα

– σημερινή διοίκηση της Ε.Υ.Π ανέλαβε καθήκοντα, προ πέντε περίπου μηνών, δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε απώλεια μηχανήματος της υπηρεσίας.

Μάλιστα, η ίδια πηγή ζήτησε να σταματήσει η «μυθολογία» γύρω από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» της Ε.Υ.Π. να χρησιμοποιείται απ” όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Στελέχη της υπηρεσίας διευκρινίζουν ότι τα βαλιτσάκια δεν έχουν δυνατότητα καταγραφής ήχου και άρα συνομιλιών παρά μόνο εντοπισμού θέσης κινητών τηλεφώνων και επισημαίνουν ότι η Ε.Υ.Π. ελέγχεται από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

«Ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Ε.Υ.Π. ως σάκο του μποξ και ας καταλάβουν ότι η υπηρεσία είναι πολύτιμη για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας», σχολιάζουν στην εφημερίδα πηγές της Κατεχάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα