Έξω απ’ τη Βουλή όλα τα πρόσωπα – σύμβολα της Παπανδρεϊκ​ής εποχής

15:16 7/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Κάθε εποχή καταρρέει με τα σύμβολά της. Έτσι, λοιπόν, χθες οι πολίτες άφησαν εκτός Βουλής όλα τα πρόσωπα που συμβόλισαν την Παπανδρεϊκή εποχή.

Το διαχρονικό alter ego του Γιώργου Παπανδρέου, ο Φίλιππος Πετσάλνικος,

πρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και παρολίγον πρωθυπουργός (τρομάρα μας!) δεν εξελέγη στην Καστοριά, καθώς το αποδεκατισμένο ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε εκεί βουλευτή.

Ο υπουργός Οικονομικών της πρώτης, καταστροφικής περιόδου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μένει επίσης εκτός Βουλής. Παρά την ολόθερμη στήριξη του Θόδωρου Πάγκαλου ήλθε τρίτος στο Υπόλοιπο Αττικής.

Ο παντοτινός πολιτικός και επικοινωνιακός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, ο Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής Επικρατείας στην προηγούμενη Βουλή, δεν εκλέγεται στην Α’ Αθηνών (ήρθε τέταρτος) παρότι τον «έσπρωχνε» με όλους τους τρόπους ο Παπανδρεϊκός μηχανισμός.

Ο εκπρόσωπος και μετέπειτα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης, μένει επίσης έξω απ’ τη Βουλή. Δυο φορές βουλευτής Επικρατείας (το 2007 και το 2009) ήρθε πέμπτος στη Β’ Αθηνών και είναι πρώτος επιλαχών.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η γυναίκα που απ’ το πουθενά ανέδειξε σε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου το 2004, όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν επανεκλέγεται στη Β’ Αθηνών. Ήρθε μόλις 15η!

Ο επί πολλά χρόνια εξ απορρήτων του Παπανδρέου, Δημήτρης Ρέππας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ όσο το κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση, και παντοδύναμος υπουργός Υποδομών και Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις του, μένει επίσης εκτός Βουλής. Αν και άλλαξε περιφέρεια, φοβούμενος ότι δεν θα εκλεγεί στην Αρκαδία, δεν απέφυγε το μοιραίο ούτε στη Β’ Αθηνών. Τερμάτισε πολύ χαμηλά, μόλις στην 10η θέση, παρά τη στήριξη του Παπανδρεϊκού μηχανισμού, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου που δεν πολιτεύθηκαν ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα