Έξαλλος ο Σόιμπλε με Βαρουφάκη – «Ξεχειλίζει από αλαζονεία»

18:59 23/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Την Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου, έγραφα σ΄αυτή τη στήλη ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν σφόδρα ενοχλημένος με τον Γιάννη Βαρουφάκη ΚΑΙ σε προσωπικό επίπεδο, διότι τον είχε υποδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και με το αριστερό χέρι μέσα στην τσέπη.

Ο ίδιος φίλος δημοσιογράφος από την Ολλανδία, που μου είχε μεταφέρει εκείνη την πληροφορία, με ενημερώνει ότι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε δε θέλει ούτε να βλέπει τον Βαρουφάκη και το διεμήνυσε στον Ντάισελμπλουμ, πριν αναχωρήσει

από το Βερολίνο για το τελευταίο Εurogroup.

Του τηλεφώνησε, όπως μου λέει, και του επισήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στη συνεδρίαση και να ακούει τις «φιλοσοφίες ενός ανθρώπου, που δείχνει να υποτιμά τους άλλους υπουργούς, σαν να είναι άσχετοι ή ανόητοι«.

Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup πήρε το μήνυμα, ενημέρωσε την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με Σόιμπλε και Βαρουφάκη. Έτσι και έγινε. Πρώτα συνομιλούσαν με τον έναν και μετά σε διαφορετικό δωμάτιο με τον άλλον, μέχρις ότου διαφανεί ότι πλησιάζουν σε ακτίνα συμφωνίας. Όταν αυτό έγινε σαφές, τότε ο Γερμανός υπουργός έδωσε το ok για να ξεκινήσει το Εurogroup.

Το στοιχείο που έκανε τον Σόμπλε να «απασφαλίσει« ήταν η θεαματική όσο και καθυστερημένη, κατά 20 λεπτά, είσοδος του Βαρουφάκη στην προτελευταία συνεδρίαση του Eurogroup… Μπήκε την ώρα που μιλούσε ο Μάριο Ντράγκι, ακολουθούμενος από μια τηλεοπτική κάμερα, με αποτέλεσμα να διακόψει τη διαδικασία ο Ντράισελμπλουμ και -σε έξαλλη κατάσταση- να φωνάξει να αποσυρθεί η κάμερα.

Ο Ολλανδός φίλος με διαβεβαιώνει ότι ο Σόιμπλε και πολλοί ακόμη υπουργοί Οικονομικών θεωρούν προσβλητική την όλη στάση του Έλληνα συναδέλφου τους. «Αντί να δείχνει ταπεινότητα, τη στιγμή που η χώρα του βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη, ξεχειλίζει από αλαζονεία«, είναι το κυρίαρχο σχόλιο, όπως μου λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα